Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Declarația Unică pentru meditații și activități educaționale se depune până la 25 mai 2023

Contribuabilii persoane fizice care realizează venituri din meditații, activități educaționale și alte forme de învățământ au obligația declarării veniturilor realizate în anul 2022 și a obligațiilor fiscale datorate pentru aceste venituri (impozit pe venit, contribuția socială de asigurări sociale, contribuția socială de asigurări sociale de sănătate), respectiv declararea obligațiilor fiscale aferente veniturilor estimate pentru anul 2023 până la data de 25 mai 2023.

Declararea se face prin completarea și depunerea formularului 212 Declarație Unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice.

„Menționăm că pentru contribuabilii impuși la normă de venit care au și calitatea de salariat în baza unui contract de muncă de 8 ore pe zi, norma de venit se diminuează cu 60% pentru perioada pentru care dovedesc cu acte această situație”, informează Ioan Mihaiu, șeful Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) Bihor.

În ce privește obligativitatea utilizării aparatelor de marcat electronice fiscale, șeful AJFP Bihor atrage atenția că pentru încasarea cu numerar a contravalorii serviciilor prestate, aceștia au obligația emiterii bonurilor fiscale și înmânarea acestora clienților.

Din punct de vedere a taxei pe valoarea adăugată, meditațiile acordate în particular de cadre didactice din domeniul învățământului școlar, preuniversitar și universitar sunt scutite de TVA.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Betfair România Development a sprijinit Asociația Alfabetul Scripor (AAS) prin donarea a 900 de versiuni accesibile ale jocului TicTacToe, denumit Black and White Tactile Game (BWTG), comunității de persoane cu deficiențe de vedere din România.

Donație de la Betfair către Scripor Alphabet

Articolul următor
MTI, în calitate de Organism Intermediar pentru Transport, a semnat contractul de finanțare pentru realizarea extinderii terminalului de pasageri plecări pe natura de nord a Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC).

Terminalul plecări și parcarea de aeronave de la Cluj, extinse cu 73 milioane €

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share