Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Donație de la Betfair către Scripor Alphabet

Betfair România Development a sprijinit Asociația Alfabetul Scripor (AAS) prin donarea a 900 de versiuni accesibile ale jocului TicTacToe, denumit Black and White Tactile Game (BWTG), comunității de persoane cu deficiențe de vedere din România.

Producătorul britanic de software cu centru de cercetare la Cluj a decis să se implice în sprijinirea persoanelor cu dizabilități.

Betfair România Development a sprijinit Asociația Alfabetul Scripor (AAS) prin donarea a 900 de versiuni accesibile ale jocului TicTacToe, denumit Black and White Tactile Game (BWTG), comunității de persoane cu deficiențe de vedere din România. O parte din donație a fost inițial destinată școlilor speciale care se adresează nevăzătorilor din Cluj-Napoca și București.

Altă parte a fost dedicată Ludotecii ANR. Un al treilea calup a fost direcționat către sprijinirea membrilor nevăzători ai AAS. BWTG include grile în relief și Alfabetul Scripor. Alfabetul tactil al culorilor permite persoanelor cu deficiențe de vedere să practice jocul în mod independent. Culorile contrastante și feedback-ul tactil adaugă o dimensiune suplimentară jocului, făcându-l accesibil tuturor.

“Practicând acest joc atât cu persoane nevăzătoare, cât și cu persoane cu vedere, se promovează incluziunea socială și se creează o comunitate de joc mai diversă și mai incluzivă. Sprijinind inițiative ca aceasta și militând pentru o mai mare accesibilitate și incluziune în toate domeniile vieții, putem juca cu toții un rol în crearea unei societăți mai incluzive”, consideră AAS.

Angajează până la 1.500 de specialiști la Cluj

Centrul de dezvoltare software Betfair din Cluj-Napoca își va mări efectivele până la 1.500 de angajați în acest an, anunța Ioana Popa, directorul general al companiei membre a Flutter Entertainment. Angajații dezvoltă produsele globale ale grupului britanic din care compania clujeană face parte.

Noii angajați vor ajunge în diviziile Gaming, Infrastructure, Customer Technology, Security, Data, Marketing, Shared Services. Centrul din Cluj a preluat noi linii de business din cadrul grupului pentru brandurile PokerStars, FanDuel și SportsBet.

Brandurile Flutter au 18 milioane de clienți la nivel global. Betfair Cluj este cel mai mare centru de excelență al Flutter Entertainment. Acesta a avut, în 2021, afaceri de 314 milioane de lei și un profit net de 27 de milioane. Principalii săi competitori la Cluj erau Endava, Cognizant, NTT Data și Fortech.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

FinTech-ul orădean Prime Dash vrea să devină unicorn în cinci ani

Articolul următor

Declarația Unică pentru meditații și activități educaționale se depune până la 25 mai 2023

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share