Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Terminalul plecări și parcarea de aeronave de la Cluj, extinse cu 73 milioane €

MTI, în calitate de Organism Intermediar pentru Transport, a semnat contractul de finanțare pentru realizarea extinderii terminalului de pasageri plecări pe natura de nord a Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC).
Avioanele care ajung la Cluj vor beneficia de o platformă de staționare mai mare | Foto: AIAIC

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI) a aprobat proiectul de extindere a aerogării din Someșeni.

MTI, în calitate de Organism Intermediar pentru Transport, a semnat contractul de finanțare pentru realizarea extinderii terminalului de pasageri plecări pe natura de nord a Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC). Valoarea contractului de finanțare aprobat de MTI se ridică la 365 de milioane de lei, dintre care cofinanțarea Uniunii Europene este de 129 de milioane.

Obiectivul general al proiectului este extinderea terminalului plecări cu 7.200 mp și a platformei de staționare aeronave cu 9.000 mp, ceea ce va duce la creșterea capacității de procesare și a gradului de confort al pasagerilor.

Odată cu finalizarea lucrărilor, va fi optimizată gestionarea fluxului de pasageri în intervalele de timp aglomerate, în special la orele de vârf, cu desfășurarea în condiții corespunzătoare a activității aeroportuare. Proiectul parafat de MTI este cofinanțat din Fondul European pentru Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Pasagerii au posibilitatea de a călători de la Cluj spre 50 de destinaţii oferite de către nouă operatori: Wizz Air, Lufthansa, Turkish Airlines, Lot Polish Airlines, Ryanair, HiSky, Tarom, AeroExpress Regional şi AirConnect. Pe parcursul sezonului de vară pe AIAIC se va depăşi pragul de 65 de destinaţii.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Declarația Unică pentru meditații și activități educaționale se depune până la 25 mai 2023

Articolul următor

Primul ministru, la Timișoara: Deocamdată nu discutăm despre concedieri între bugetari, dar se caută soluții pentru problema deficitului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share