Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Primul ministru, la Timișoara: Deocamdată nu discutăm despre concedieri între bugetari, dar se caută soluții pentru problema deficitului

Problema concedierilor din domeniul bugetar trebuie abordată cu grijă, spune primul ministru Nicolae Ciucă, într-un moment în care deficitul bugetar dă de gândit guvernanților. Dar, oamenii nu trebuie speriați cu concedieri în acest moment, mai ales că ne aflăm înaintea Paștelui, angajații din sectorul bugetar nu trebuie să își facă griji, a mai subliniat Ciucă.

Problema reducerii cheltuielilor nu s-a modificat cu nimic, măsuri trebuie luate acum, pentru ca în trimestrele următoare să nu fie necesare măsuri drastice, spune primul ministru.

”Nu s-a modificat nimic de astăzi de la prânz până acum, am discutat și am prezentat care au fost motivele pentru care am solicitat ca la nivelul fiecărui ordonator de credite să se ia măsuri astfel încât cheltuielile să fie mai chibzuite responsabil pentru că la finalul primului trimestru avem un deficit bugetar de 1,4 la sută. Ori pentru a ne încadra în ținta de deficit de 4,4 este momentul acum să luăm măsuri astfel încât să nu ne trezim în trimestrul 3 sau 4 că trebuie să luăm nu știu ce decizii care să fie mai neplăcute, mai nepotrivite. Și de ce să nu controlăm o situație când am descoperit-o?”, a fost mesajul primului ministru.

Problema unor concedieri masive trebuie abordată cu mare grijă, avertizează Ciucă.

„Fac apel la toți factorii responsabili să nu ne ducem cu astfel de mesaje către cetățeni, când nu s-a discutat absolut deloc despre acest lucru. Știu că au fost niște mesaje. Fiecare dintre cei care au prezentat mesajele, au prezentat ipotezele care sunt pe masa oricărui decident. Nu putem să spunem că aceste ipoteze nu sunt luate în calcul, dar la nivelul guvernului și am precizat foarte clar, inclusiv în scris, când am precizat să vină cu propuneri miercuri, pentru reducerea acestor cheltuieli, ca domeniile salarizare și investiții să nu fie afectate. Suntem în Săptămâna Mare, nu cred că trebuie să le dăm oamenilor asemenea mesaje. Îmi asum responsabilitatea pentru ce spun acum”, a mai subliniat Nicolae Ciucă.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
MTI, în calitate de Organism Intermediar pentru Transport, a semnat contractul de finanțare pentru realizarea extinderii terminalului de pasageri plecări pe natura de nord a Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC).

Terminalul plecări și parcarea de aeronave de la Cluj, extinse cu 73 milioane €

Articolul următor

Forajele geotehnice de pe tronsonul cu urși din autostrada Lugoj - Deva vor fi finalizate cu două luni înainte de termen

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share