Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

NTT DATA, Emerson, BCR și Iulius, partenere într-un laborator viu universitar

Companiile NTT DATA Romania, Emerson Automation Solutions, BCR și Iulius Mall Cluj au intrat într-un parteneriat cu Facultatea de Științe Politice (FSPAC) Cluj alături de Primăria Cluj-Napoca și Centrul Cultural Clujean.
Laboratorul viu va servi ca mediu de testare pentru provocările propuse de către companii | Foto: FSPAC

Proiectul este așteptat să aducă beneficii atât pentru profesorii și studenți, cât și pentru companiile și instituțiile partenere.

Companiile NTT DATA Romania, Emerson Automation Solutions, BCR și Iulius Mall Cluj au intrat într-un parteneriat cu Facultatea de Științe Politice (FSPAC) Cluj alături de Primăria Cluj-Napoca și Centrul Cultural Clujean. FSPAC a lansat un laborator viu care va oferi studenților și profesorilor o oportunitate de a găsi soluții aplicate pentru provocările ridicate de parteneri.

“Living Lab-ul nostru va servi ca un mediu de testare pentru soluții aplicate avansate, pentru provocările care vor fi propuse de către companiile și instituțiile partenere. Studenții și profesorii noștri vor lucra împreună pentru a găsi soluții la provocările practice pe care le ridică aceste companii și instituții, oferind astfel o experiență reală valoroasă pentru viitorii specialiști”, susțin reprezentanții FSPAC.

“Acest proiect este o oportunitate excelentă pentru studenții noștri de a-și aplica experiența și cunoștințele într-un mediu real și de a-și dezvolta abilitățile de rezolvare a problemelor.

Companiile și instituțiile vor beneficia de idei și perspective proaspete, care pot contribui la dezvoltarea de soluții inovatoare pentru provocările lor. Este o oportunitate fantastică de a colabora și de a contribui la inovarea reală a orașului nostru și a comunității noastre”, conform inițiatorilor proiectului.

Laboratoarele vii (Living Labs) pun cetăţeanul în mijlocul procesului de inovare. Ele funcţionează ca intermediari între cetăţeni, organizaţii de cercetare, companii, oraşe şi regiuni, totul pentru a descoperi, crea şi dezvolta activităţi şi proiecte comune. În lume, există 170 de astfel de laboratoare.

NTT DATA Romania activează în tehnologia informației, Emerson Automation Solutions, în servicii de inginerie pe piețele industriale, BCR, în sectorul financiar-bancar, iar Iulius Mall Cluj, în domeniul comercial.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

La Carei s-a dezvelit statuia poetului Kölcsey Ferenc, autorul imnului Ungariei

Articolul următor
Președintele Consiliului Județean (CJ) Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, s-a întâlnit cu directorul general al Direcției Generale Organismul Intermediar pentru Transport din Ministerului Transporturilor, Felix Ardelean, discuțiile vizând detaliile tehnice ale proiectului de construire a Drumului Expres Jibou – Românași.

Cum va arăta primul drum expres al Sălajului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share