Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Șimleu Silvaniei a pornit proiecte europene de 50 milioane euro

Primarul Cristian Lazăr pregătește renovarea Cetății Bathory și coridorului de mobilitate urbană Est-Vest Cehei / Pustă – Unitatea Militară, pentru care susține că există bani europeni.
Complexul Măgura, proiect pe fonduri europene de 5 milioane de euro | Foto: Primăria Șimleu

Complexul Măgura, piața agroalimentară, unitatea de cazare de la Liceul Tehnologic Ioan Ossian (LTIO) sunt principalele investiții în derulare în orașul sălăjean.

Primarul Cristian Lazăr pregătește renovarea Cetății Bathory și coridorului de mobilitate urbană Est-Vest Cehei / Pustă – Unitatea Militară, pentru care susține că există bani europeni, însă este nemulțumit de stadiul proiectelor Aquapark și Spitalul Orășenesc, potrivit Magazin Sălăjean.

Acum se lucrează la Complexul Măgura, proiect de 5 milioane euro. Va fi reabilitată clădirea în care a funcţionat Centrul de Cercetări și Asistență Medicală, înfiinţându-se o bibliotecă modernă şi un muzeu. Fosta maternitate de la vechiul spital devine centru cultural recreativ.

Modernizarea pieței agroalimentare se va finaliza până în vară, devenind un mall agroalimentar cu spații pentru fermieri, mai multe locuri de parcare, pe ambele sensuri. Prima creșă din oraș de după 1990 va fi gata anul viitor, o investiție de 2,5 milioane euro, spune Lazăr.

Internatul de la LTIO, de 2 milioane de euro, bani europeni, va fi terminat în curând, iar acesta va putea fi utilizat, în vară, și pentru cazarea turiștilor. Baza sportivă din Cehei este programată să devină funcțională în luna mai.

Printre proiectele programate se mai numără reabilitarea termică a 30 de blocuri (10 milioane euro), modernizarea a 22 de străzi (5 mil.), un bloc ANL (1 mil.), restaurarea Școlii Gimnaziale Silvania, modernizarea grădinițelor 1 și 4, piste de biciclete, iluminat public eficient, îngroparea cablurilor, autobuze electrice,

Alte proiecte vizate sunt modernizarea centrului istoric și civic, zonă de promenadă pe malul râului Crasna, între Podul de Fier și Podul 22 Decembrie. Pe partea economică, edilul tratează aducerea de investitori cu Comerț Româno-Germană.

“Lucrurile se mișcă greu în privința documentațiilor pe care încercăm să le obținem pentru un aquapark în zona Broscărie, stăm de luni de zile pentru câteva avize. Mă nemulțumește situația de la Spitalul Orășenesc, unde Guvernul trebuie să rezolve problema de urgență. Investiția e mult peste bugetul orașului. Ne-ar trebui toți banii de la investiții pe următorii 10 ani. Pregătim și varianta obținerii de fonduri europene”.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
“Echipa noastră este foarte bucuroasă și în același timp recunoscătoare pentru efortul remarcabil depus și pentru obținerea locului I la Seismic Design Competition (SDC 2023) San Francisco"

Clujul și-a acontat trofeul de inginerie seismică din San Francisco

Articolul următor
Vicepreședintele Clusterului IT Cluj (CITC) face parte din consiliul de administrație încă de la începutul organizației și conduce Arxia, companie de dezvoltare web specializată în portaluri Open Source.

Globetrotter-ul IT al Clujului. Din Rwanda, în Papua Noua Guinee

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share