Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Banca Transilvania a vândut, în câteva ore, obligațiuni de 500 milioane €

80% din totalul emisiunii inițiate de Banca Transilvania (BT) Cluj a fost subscrisă de investitori internaționali din 20 de țări.
Omer Tetik și-a propus să mențină ritmul accelerat de finanțare a economiei | Foto: Banca Transilvania

În cadrul unei emisiuni suprasubscrise în doar câteva ore, investitorii au plasat ordine de 850 de milioane de euro.

80% din totalul emisiunii inițiate de Banca Transilvania (BT) Cluj a fost subscrisă de investitori internaționali din 20 de țări. Au subscris oferta 80 de investitori: fonduri de investiții, instituții financiare, fonduri de pensii, bănci comerciale și centrale, companii de asigurare.

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a fost investitorul ancoră, cu 90 de milioane de euro. Emisiunea de obligațiuni marchează debutul BT pe piața internațională și este prima ca anvergură din Europa, după turbulențele care au marcat domeniul bancar internațional în martie.

„Succesul emisiunii – într-un timp record și suprasubscrisă consistent – într-o perioadă în care piețele își revin după o luna martie grea ne arată încrederea investitorilor externi în BT, în strategia și perspectivele ei, dar și în România.

E un pas mare, deschizând drumul pentru tranzacții similare în sistemul bancar din țară noastră. Sumele atrase vor fi asimilate fondurilor proprii. Emisiunea face parte din planul de creștere BT prin menținerea ritmului accelerat de finanțare a economiei și a României”, a spus Оmer Tetik, director general al BT.

Emisiunea constă în obligațiuni senior nonpreferențiale cu maturitate de patru ani, la un randament de 9%/an, fiind listată la Euronext Dublin. Coordonator al emisiunii a fost Morgan Stanley, iar dealerii, BT Capital Partners și ING Bank. Ei au fost selectați de BT în funcție de reputație, experiență și istoric relevant în ceea ce privește obligațiunile.

Standardele europene minime de fonduri proprii și datorii eligibile (MREL) prevăd că băncile să asigure permanent un nivel optim al acestora, distincte de depozitele clienților – garantate de Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Trei studenți de la Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) Cluj-Napoca au câștigat finala globală a competiției SAS Curiosity Cup, unde au concurat alături de alte nouă echipe din lume.

Studenții de la Babeș-Bolyai au câștigat finala globală a SAS Curiosity Cup

Articolul următor
Afidele pot provoca daune în culturile de legume în mod direct, datorită hrănirii cu sevă și indirect, prin transmiterea virusurilor.

CLOSER, soluția perfectă pentru combaterea afidelor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share