Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Afaceri de 60 milioane euro la combinatul chimic din Năvodari

Combinatul de Îngrășăminte Chimice Năvodari (CICN) este singurul din România care și-a menținut capacitatea integrală de producție în ultimii ani

O creștere a afacerilor de 70%, până la 300 milioane lei, a consemnat-o, anul trecut, firma condusă de fostul director al Azomureș.

Combinatul de Îngrășăminte Chimice Năvodari (CICN) este singurul din România care și-a menținut capacitatea integrală de producție în ultimii ani, potrivit Agro Inteligența.

Producătorul român de fertilizanţi şi biostimulatori profesionali are planificate investiții de 10 milioane de lei în extinderea capacității de producție, instalarea de noi echipamente, cercetare-dezvoltare, pentru a lansa produse noi și eficiente pentru fermieri. O nouă instalație de granulare va permite lansarea unei noi game de fertilizanti de tip organo-minerale.

„Strategia de dezvoltare pe termen mediu vizează transformarea CICN în unul dintre cei mai importanți producători de îngrășăminte din regiune. Prioritatea noastră va fi consolidarea capacității de producție pentru a răspunde nevoilor fermierilor care activează într-un mediu din ce în ce mai competitiv.

Ne vom concentra și pe dezvoltarea de noi produse inovatoare din perspectiva schimbărilor climatice și efectelor acestora asupra agriculturii. Scopul nostru este să furnizăm fermierilor produse de înaltă calitate, care să îi ajute să-și optimizeze producția și să gestioneze provocările climatice, astfel contribuind la dezvoltarea durabilă a sectorului agricol în regiunea noastră”, a afirmat Mihai Aniței, director general al CICN.

250 de persoane sunt implicate în activitatea CICN, dintre care 150 sunt angajați, 100, colaboratori permanenți. Echipa comercială a CICN este formată din 40 de consultanți, în toate regiunile țării. CICN este în prezent singurul producător român de îngrășăminte pe bază de tehnologii din România.

CICN l-a numit ca director general, în martie, pe Mihai Aniței. El a lucrat timp de 10 ani în cadrul grupului elvețian Ameropa, unul dintre cei mai mari distribuitori din țară de îngrășăminte pentru agricultură, semințe și pesticide. Din 2012, a preluat funcția de CEO al Combinatului de Îngrășăminte Azomureș, parte a grupului Ameropa. În ultimii trei ani a ocupat poziția de country manager al grupului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Eberspaecher va construi o fabrică în Ruse – Bulgaria

Articolul următor
53 de primari clujeni, membri ai Adunării Generale a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Ecometropolitan, au efectuat, împreună cu președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, o vizită de lucru la CMID Cluj. 

Supercom preia stațiile de tratare și sortare ale deșeurilor din Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share