Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Supercom preia stațiile de tratare și sortare ale deșeurilor din Cluj

53 de primari clujeni, membri ai Adunării Generale a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Ecometropolitan, au efectuat, împreună cu președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, o vizită de lucru la CMID Cluj. 
Stația de sortare este operată cu personal adus din Asia | Foto: CJ Cluj

Operatorul de salubritate a recepționat ultimele două componente aferente Centrului de Management Integrat al Deșeurilor (CMID).

53 de primari clujeni, membri ai Adunării Generale a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Ecometropolitan, au efectuat, împreună cu președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, o vizită de lucru la CMID Cluj. Vizita a avut loc cu ocazia finalizării și predării către operatorul Supercom a ultimelor două componente aferente CMID: stația de tratare mecano-biologică (STMB) și stația de sortare a deșeurilor (SSD).

Au fost predate o serie de echipamente, utilaje și linii tehnologice, precum hale, containere, camioane, platforme de compostare / depozitare, rezervoare de apă, stații de pompare, bazine de retenție a levigatului, stații de epurare, rețele electrice/apă/canalizare, drumuri, parcări.

 „Am reușit, odată cu predarea ultimelor obiective din cadrul zonei tehnice CMID, să intrăm în normalitate. Toate componentele SMID au fost predate integral operatorului care a câștigat contractul de delegare și care și-a asumat salubrizarea județului Cluj în următorii 10 ani.

Clujenii au așteptări mari, motiv pentru care ne dorim ca întregul sistem să funcționeze uniform și fără disfuncționalități, astfel încât acesta să reprezinte un model de operare în regiune”, a spus Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

CMID este format din celula de depozitare (8,95 ha, capacitate 1,55 milioane mc), SSD (capacitate de procesare 92.100 t/an), STMB (capacitate de procesare 206.000 t/an), infrastructură: zonă administrativă, drumuri, platforme, staţia de tratare levigat, rețele.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Combinatul de Îngrășăminte Chimice Năvodari (CICN) este singurul din România care și-a menținut capacitatea integrală de producție în ultimii ani

Afaceri de 60 milioane euro la combinatul chimic din Năvodari

Articolul următor

„Târgul locurilor de muncă și de orientare în carieră”, pentru a treia oară la Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share