Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

„Târgul locurilor de muncă și de orientare în carieră”, pentru a treia oară la Oradea

După succesul de care s-a bucurat la primele două ediții, devenind și proiect pilot la nivel național, „Târgul locurilor de muncă și de orientare în carieră” organizat de AJOFM Bihor, se va desfășura anul acesta în Oradea Arena, în zilele de 18 – 19 mai.

Potrivit lui Békési Csaba, directorul executiv al AJOFM Bihor, evenimentul de anul acesta se va muta din Cetatea Oradea, unde s-au desfășurat cele două ediții precedente, în Oradea Arena din cauza lucrărilor care sunt în derulare lângă Cetatea Oradea, ceea ce ar fi îngreunat accesul participanților la târg

Proiect transfrontalier

Evenimentul este organizat de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Bihor, Societatea de Binefacere „Don Orione” Oradea, Camera de Comerț și Industrie Békés, Oficiul Guvernamental Békés și Fundația Județului Békés pentru Dezvoltarea Afacerilor, în calitate de parteneri în cadrul proiectului „Rețea transfrontalieră pentru susținerea dezvoltării carierei profesionale din regiunea de graniță –CAREER- ROHU 331”, cu susținerea Inspectoratului Școlar Județean Bihor.

 

Obiective

Unul dintre obiectivele acestui eveniment este orientarea în carieră a tinerilor și a celor interesați de dezvoltarea profesională prin identificarea și valorificarea competențelor personale și profesionale deținute.

„Structura va fi aceeași ca și la edițiile precedente. Elevii de clasele VII, VIII, XI și XII și oricine altcineva, vor participa organizat la acest eveniment, asigurându-li-se transportul de către școli din Oradea, cât și din județ. Programarea vizitei lor va fi pe intervale orare de timp, astfel încât să nu avem suprapuneri”, ne-a informat Békési Csaba.

Persoanele care intră la târg vor fi înregistrate, urmând ca după aceea să viziteze standurile expoziționale ale școlilor, instituțiilor și companiilor. În funcție de program, vor participa la workshop-urile organizate de entitățile de specialitate cu scopul de a ajuta la orientarea lor în carieră.

Companiile au încercat să-i atragă pe elevi cu exemple practice

„Vom avea o zonă cu calculatoare unde elevii vor putea să efectueze teste aplicate de orientare în carieră și de verificare a aptitudinilor, unde, pe loc, vor primi și rezultatele, cu punctele tari și slabe”, a afirmat șeful AJOFM Bihor.

Tot în cadrul târgului va fi o zonă cu expoziție unde companiile își vor putea expune activitățile și utilajele

Bursă a locurilor de muncă

Firmele prezente la eveniment vor putea să-și facă publică oferta de locuri de muncă.

„Dorim să dăm târgului și o componentă a «Bursei locurilor de muncă», pentru că asta era o solicitare a angajatorilor”, a precizat directorul executiv al AJOFM Bihor.

Exemplu de bune practici

„Târgul locurilor de muncă și de orientare în carieră” organizat de AJOFM Bihor a devenit exemplu de bune practici la nivel național. La ultima ediție a târgului a participat și ministrul Muncii, Marius Budăi, care a fost încântat de evenimentul de la Oradea, promițând atunci că-l va replica la nivel național.

Ministrului Marius Budăi i-a plăcut ce a văzut la Oradea

„Ne bucurăm că două evenimente similare au fost deja organizate la Cluj Napoca și Ploiești. Sperăm ca aceste evenimente să se extindă în cât mai multe județe”, conchide Békési Csaba.

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
53 de primari clujeni, membri ai Adunării Generale a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Ecometropolitan, au efectuat, împreună cu președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, o vizită de lucru la CMID Cluj. 

Supercom preia stațiile de tratare și sortare ale deșeurilor din Cluj

Articolul următor
Transilvania Investments Brașov a încheiat 2022 cu venituri de 91,3 milioane de lei și un profit net de 63 de milioane, la finalul unui an în care fondul de investiții a trecut prin schimbări importante: rebranding și implementarea noi strategii investiționale.

Profit de 13 milioane de euro la Transilvania Investments

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share