Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Arădeni la Salonul Mondial de Invenții de la Geneva

Aradul este reprezentat la Salonul Mondial de Invenții de la Geneva de un grup de cinci inventatori și doi profesori universitari de la Universitatea Aurel Vlaicu”.

România este reprezentată cu trei standuri, dintre care cea mai numeroasă prezență este la cel al Aradului (celelalte două standuri, cu câte un cercetător, sunt de la Bucureşti).

Toți inventatorii arădeni sunt absolvenți ai Universității Aurel Vlaicu” din Arad. Participarea acestora la cel mai prestigios eveniment din domeniul invențiilor și inovațiilor tehnologice a fost facilitată de Consiliul Județean Arad.

 

Invenții și inventatori arădeni

La Salonul de Invenții de la Geneva, inventatorii arădeni prezintă 4 invenții, deja brevetate, și alte 7 în curs de înregistrare la OSIM. Cele patru invenții brevetate sunt: brevetul pentru profile groase aerodinamice, metode și instalații de neutralizare a gazelor periculoase în transporturi, cutia de viteze pentru turații mici, aparat de zbor cu înveliș flexibil.

Cercetătorii și inventatorii arădeni prezenți la Geneva sunt Dănuț Sobol, Ioan Radu, Eugen D. Bușa, Daniel Nedelcu, Gabriela Moș, Daniel Suciu . Alți doi cercetători, Adriana Moțica și Adrian Jucu, au invenții expuse în standul Aradului.

La Geneva, invențiile arădene intră in concurs cu invenții din China (inclusiv Hong Kong), Taiwan, Italia, Thailanda, Franța, Elveția, Germania, Iran, Algeria, Tunisia și multe alte state, de pe toate continentele.

Salonul Mondial de Invenții de la Geneva s-a deschis miercuri, 26 aprilie, și poate fi vizitat până la 30 aprilie. Sunt prezentate peste 1.000 de invenții și produse, de către 725 de expozanți, din 45 de state ale lumii. 80% dintre aceștia sunt companii și universități, iar 20% inventatori și cercetători privați.

Organizatorii estimează că peste 30.000 de vizitatori vor ajunge la Salon, în următoarele zile. La eveniment au fost acreditați 650 de ziariști, de pe cinci continente.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Transylvania Summit, un ecosistem antreprenorial pentru viitor

Articolul următor

Mai multe șanse pentru nou-născuți. Încă 17 secții de terapie intensivă neonatală în rețeaua națională de telemedicină

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share