Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Simex își deschide fabrica pentru viitoarele generații

Fabrica Simex Șimleu Silvaniei a primit vizita a 93 de elevi de la Școala Gimnazială din comuna Marca, împreună cu cadrele didactice din instituție.
Copiii din mediul rural s-au familiarizat cu prelucrarea lemnului și meseria de tâmplar | Foto: Simex

Producătorul sălăjean de mobilier a organizat excursia educativă “Acasă în România”.

Societatea din Șimleu Silvaniei a primit vizita a 93 de elevi de la Școala Gimnazială din comuna Marca, împreună cu cadrele didactice din unitatea de învățământ.

“Prin aceste excursii educative dorim să conștientizăm și să ne asigurăm că viitorul comunității și țării noastre va fi hotărât de copiii noștri aici, acasă, în România, și nu emigrând peste mari și țări printre străini. Ar fi foarte benefic pentru prezentul și viitorul României ca excursiile prin fabricile românești să fie o activitate comună pentru toată lumea, de la copii până la adulți.

Excursiile educative prin fabrici sunt modalități importante de a trezi sentimentul de identitate națională, de a transfera experiența de viață, moștenirea materială și culturală acumulată de omenire către o nouă generație, formarea orientărilor valorice, îmbunătățirea morală care duc la dezvoltarea economică a națiunii.

Copiii au făcut cunoștință cu industria prelucrării lemnului și frumoasa meserie de tâmplar. Sperăm că o parte din acești copii vor alege să preia activitatea generațiilor care acum încet, încet se îndreaptă spre pensie sau chiar au ieșit la pensie, una dintre principalele noastre probleme”, a transmis Gabriel Lavrincic, director comercial al Simex.

Propunere din Sălaj: salariu minim fără taxe

“România reprezintă o forţă uriaşă în sfera industriei lemnului, în special mobila, care a contribuit întotdeauna într-o măsură foarte mare la economia generală. Noi creăm valoarea adăugată prin muncă și gândire: din 1 mc de lemn care valorează 400-500 euro, îl ridicăm la 4.500-5.000 euro plusvaloare.

Din păcate, factorii de decizie nu mai pun accent pe industria mobilei de 30 ani. Industria lemnului nu mai este băgată în seamă, se dorește închiderea fabricilor mari, însă IMM-urile nu pot rezista fără fabricile mari care reprezintă coloana vertebrală a industriei țării; singure nu pot face performanță.

Noi, cei din industria lemnului, suntem foarte supărați pe diferențele de impozitare a salariilor. Soluția cea mai bună este ca pe salariul minim să nu se plătească taxe. Acel salariu fără taxe se va întoarce tot în economie și măcar nu mai este atât de mare tentația să se părăsească țara.

Chiar dacă degringolada ce a urmat căderii comunismului a afectat puternic și industria mobilei, România rămâne una din țările europene cu o puternică tradiție în industria prelucrării lemnului, fapt demonstrat de creșterea continuă a exporturilor în acest sector. Exporturile trebuie să depășească importurile”, consideră oficialul Simex.

Fabrica din Șimleu Silvaniei, cu acționariat integral românesc, produce mobilier din lemn masiv din 1947.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

The CEE Summit 2023 - 9th edition in Warsaw, save on your delegate pass with the Early Bird Price

Articolul următor

Romania ESG Forum 2023

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share