Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Brinel și Emerson finanțează proiectul Danubius

Școala Danubius este organizată de Universitatea Babeș-Bolyai (UBB), Cluj - Facultatea de Știința și Ingineria Mediului, Catedra UNESCO pentru Dezvoltare Durabilă și Schimbări Climatice, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Geologie și Geoecologie Marină.
Proiectul Coronini, din Caraș-Severin, a fost dezvoltat în Școala de Vară Danubius | Foto: UBB

Școala de vară vizează evaluarea calității și managementul resurselor de apă în sistemul fluviu Dunăre – Delta Dunării – Marea Neagră.

Școala Danubius este organizată de Universitatea Babeș-Bolyai (UBB), Cluj – Facultatea de Știința și Ingineria Mediului, Catedra UNESCO pentru Dezvoltare Durabilă și Schimbări Climatice, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Geologie și Geoecologie Marină. Ca finanțatori apar două companii cu activitate la Cluj: Brinel – tehnologia informației și Emerson – inginerie.

Evenimentul are loc la Sulina, sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO. Evenimentul este susținut de Ministerul Educației prin programul de finanțare destinat activităților extracurriculare, în parteneriat cu Clusterul CLEMS și proiect ReCoNnect 2, cu susținerea financiară a Brinel și Emerson.

Danubius reunește studenți, cadre didactice și cercetători din România și din străinătate și constituie un cadru nonformal de discuții, abordări științifice multidisciplinare, activități practice privind evaluarea calității și managementul resurselor de apă ale sistemului fluviu Dunăre – Delta Dunării – Marea Neagră.

Programul se desfășoară până în 12 mai, ultima zi fiind dedicată biodiversității și particularităților Deltei. Acestea sunt urmărite și discutate în zona Pădurii Letea, alături de cercetători ai Institutului Național de Cercetare Delta Dunării.

Danubius reprezintă continuarea inițiativei Facultății de Știința și Ingineria Mediului demarată în 2022, prin Școala de Vară Coronini. În 2020, UBB inaugura Stațiunea Științifică Danubius, din Coronini (județul Caraș-Severin), realizată prin transformarea Campusului Universitar Coronini, în urma preluării prin absorbție a Universității Eftimie Murgu din Reșița.

„Aștept ca specialiștii și studenții UBB din Cluj-Napoca și Reșița să utilizeze și să dezvolte această componentă științifică, atât în sine, cât și cu impact asupra educației și relației inovative cu comunitatea și mediul socio-economic. Alte laboratoare științifice, relaționate cu Dunărea și Parcul Natural Porțile de Fier (și alte parcuri naturale din județ), sunt în fază de pregătire”, spunea rectorul UBB, Daniel David.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cel mai devreme în 2027, OMV-Petrom și Romgaz vor exploata zăcămintele din Marea Neagră

Articolul următor
Muzeul Etnografic al Transilvaniei (MET), Muzeul de Artă Cluj-Napoca (MACN), Muzeul Memorial Octavian Goga din Ciucea (MMOG), Muzeul Apei Leonida Truță (MALT), instituții de cultură subordonate Consiliului Județean (CJ) Cluj, vor putea fi vizitate gratuit.

Muzeele Clujului, cu program de noapte pentru o zi

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share