Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Oportunități de accesare a fondurilor europene, prezentate în Sălaj

Consiliul Județean (CJ) Sălaj a inițiat o întâlnire între Organismul Intermediar Regional pentru Programe Europene Capital Uman (OIR-PECU), Regiunea Nord-Vest și reprezentanții administrației locale.
Participanții au fost informați despre finanțările în educație și ocupare, respectiv incluziune socială | Foto: CJ Sălaj

Consiliul Județean (CJ) Sălaj a inițiat o întâlnire între Organismul Intermediar Regional pentru Programe Europene Capital Uman Regiunea Nord-Vest și reprezentanții administrației locale.

Au participat trimiși ai direcțiilor de asistență socială, Inspectoratului Școlar Județean, Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, precum și ai altor instituții eligibile pentru accesarea de finanțări europene nerambursabile în perioada de programare 2021-2027.

În acest context, a fost prezentate Programul Educație și Ocupare, cu fonduri de 4,3 miliarde de euro disponibile. Acestea se referă la dezvoltarea unor programe universitare, activarea potențialului antreprenorial al tinerilor, sprijinirea sportivilor la final de carieră pentru dobândirea de competențe în vederea reintegrării pe piața muncii.

Prin Programul Incluziune și Demnitate Socială valoarea finanțărilor nerambursabile se ridică la 4,15 miliarde de euro. Ele sunt disponibile pentru asigurarea de granturi (ajutor de minimis) acordat unor întreprinderi sociale de inserție existente pentru dezvoltarea acestora, dezvoltarea de servicii specializate pentru copii cu tulburări de comportament.

De asemenea, pot fi finanțate centre multifuncționale, sport și cultură destinate copiilor care provin din zone urbane izolate sau defavorizate care să asigure accesul acestora la activități sportive, recreative sau culturale. Din partea CJ Sălaj au participat vicepreședintele Claudiu-Cristian Bîrsan și experți din cadrul Direcției investiții și programe publice.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Energia fotovoltaică: economică, sustenabilă și durabilă

Articolul următor

Laura Mailat, Manager Centrul Medical Nova Vita: „Un spital este un mod de a-ţi arăta aprecierea faţă de concetățenii tăi”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share