Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Demonstrații cu drone și echipamente inteligente la Zilele Horticulturii Clujene

Evenimentul Zilele Horticulturii Clujene (ZHC) se va desfășura în perioada 19-21 mai, fiind dedicat promovării și susținerii horticulturii, dar și domeniilor peisagistică, afaceri agricole și agroturism.
Aparatele zburătoare sunt din ce în ce mai des folosite de către producătorii români | Foto: Pivnița Sasu

Makita, Agrosel, Hektar, Riagro sau Agroleg Varo se numără printre companiile care vor susține prezentări.

Evenimentul Zilele Horticulturii Clujene (ZHC) se va desfășura în perioada 19-21 mai, fiind dedicat promovării și susținerii horticulturii, dar și domeniilor peisagistică, afaceri agricole și agroturism. Acesta va avea loc în campusul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV).

În cadrul ZHC se va derula o demonstrație practică de aplicare a unui tratament pentru pomii fructiferi și un zbor cu o dronă dotată cu senzor multispectral pentru analizarea stării de sănătate a pomilor.

Prezentările vor viza avantajele utilizării dronelor în horticultură, servicii de aplicare a tratamentelor fitosanitare, analiză multispectrală, comercializarea dronelor agricole. Workshop-ul din livada pomicolă a USAMV va viza îngrijirea culturilor horticole cu ajutorul dronelor, fiind prezentat de inginerii Lucian Stoian și Alin Barb, dar și de Flavius Mărgheanu, specialist GIS.

Recomandări de la producători de sparanghel

Fermierilor le vor fi furnizate recomandări personalizate, inputuri și soluții inteligente în vederea îmbunătățirii producțiilor horticole și agricole de către familia Varo. Aceasta cultivă legume, ardei, tomate, vinete, castraveți, varză, conopidă, dovlecel, țelină, salată, sparanghel, 28 ha în câmp deschis, 2,4 ha în solarii, în localitatea Chețani (județul Mureș).

La ZHC sunt programate prezentări ca soluții inovative în protecția plantelor și de mașini destinate profesioniștilor şi pasionaților în întreţinerea spaţiilor verzi; tehnica şervețelului în horticultură; boli ale gazonului. La Stațiunea de Cercetare Hektar din Câmpia Turzii va avea loc un work-shop de inovare și ameliorare, cu demonstrație de colectare, cu mostre de frunze de ardei, pentru analize.

Manifestarea va mai cuprinde atelier de fun-science, orientare turistică în campusul USAMV, tur ghidat prin serele şi Institutul de Cercetări Horticole Avansate din Transilvania, degustări de vin Pivnița Savu. O expoziţie cu vânzare va grupa producători de flori, legume, plante ornamentale şi aromatice, pomi şi arbuşti fructiferi, vinuri, răsaduri, sisteme de irigaţii, unelte, utilaje şi accesorii pentru horticultură.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

COVER STORY. Mirco Maschio, Președintele Maschio Gaspardo: Succesul în afaceri vine din muncă, competență și curaj

Articolul următor

The Voices of Business Awards, ediția a II-a, revine în 18 mai la Alba Iulia

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) a anunțat prelungirea perioadei de desfășurare a ediției din 2024 cu o zi față de datele comunicate inițial.
Citeste mai mult

TIFF atrage turiștii străini în Ardeal

70% dintre participații care nu sunt din Cluj vizitează orașul pentru TIFF, potrivit unui studiu al Universității Babeș-Bolyai…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share