Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Wizz Air a transportat 17 milioane de pasageri la Cluj

De la primul zbor internațional de la Cluj-Napoca, la Budapesta, în 2007, 16,9 milioane de pasageri au rezervat bilete cu Wizz Air către și dinspre Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC).
Operatorul din Ungaria efectuează de la Cluj curse spre 40 de destinații, majoritatea din Europa | Foto: AIAIC

Operatorul low-cost a aniversat 15 ani de la deschiderea bazei sale aeriene locale.

De la primul zbor internațional de la Cluj-Napoca, la Budapesta, în 2007, 16,9 milioane de pasageri au rezervat bilete cu Wizz Air către și dinspre Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC). Compania s-a dezvoltat semnificativ din acel an, extinzându-și rețeaua de rute și crescând numărul de zboruri către 40 de destinații și 16 țări.

Wizz Air conectează Clujul cu Viena, Bruxelles, Larnaca, Lyon, Nisa, Paris, Berlin, Dortmund, Frankfurt, Memmingen, Nurnberg, Chania, Corfu, Zakynthos, Tel-Aviv, Bari, Bologna, Catania, Milano, Napoli, Perugia, Roma, Veneția, Malta, Alicante, Barcelona, Madrid, Malaga, Palma de Mallorca, Valencia și Zaragoza.

Compania efectuează zboruri și către Abu Dhabi, Dubai, Malmö, Basel, Birmingham, Leeds, Liverpool și Londra. În 2023, Wizz Air va oferi 2,5 milioane de locuri pentru pasagerii din Cluj-Napoca. Aceasta a mărit numărul membrilor echipajului de la baza sa din Cluj la peste 200 însoțitori de zbor și 100 de piloți, găzduind 7 aeronave.

Scade intensitatea emisiilor de carbon

Operatorul aerian a contribuit la dezvoltarea comunității și economiei locale, precum și la stimularea pieței locale de muncă în aviație și în sectorul turismului, conform AIAIC. “Wizz Air caută constant candidați energici și pozitivi pentru posturile sale de echipaj de cabină și echipaj de zbor în România și în rețeaua sa”, a anunțat conducerea companiei.

Aceasta operează una dintre cele mai noi flote din lume, cu o vârstă medie de 4,5 ani, permițându-i să atingă cea mai scăzută intensitate anuală de carbon în 2022: 55,2 grame per pasager-kilometru. Wizz Air lucrează la inițiative de eficientizare a consumului de combustibil și la alte proiecte de sustenabilitate.

„În ultimii 15 ani, am observat o creștere semnificativă a numărului de pasageri care călătoresc spre și dinspre Cluj. Suntem mândri că am jucat un rol important în conectarea orașului cu alte destinații din Europa și nu numai”, a declarat Valeria Bragarenco, Corporate Communications Manager la Wizz Air.

Ciceo: “Efect de undă pentru economia locală”

„Din 2007, când Wizz Air a început să opereze în Cluj-Napoca, mai apoi din 2008, când aici a fost înființată o bază operaţională, compania și-a dezvoltat semnificativ operațiunile și a creat un efect de undă constructiv pentru economia locală, fapt care a adus multe alte beneficii pentru întreaga regiune.

Operațiunile Wizz Air asigură un flux de trafic consistent şi de încredere, care este esenţial pentru eficiență operațională și profitabilitate. AIAIC și Wizz Air au stabilit atunci un parteneriat de lungă durată, care se dovedește astăzi că a fost de un real succes, livrând 40 de destinații în Europa și Orientul Mijlociu”, a spus David Ciceo, director general al AIAIC.

Wizz Air, compania low-cost cu cea mai rapidă creștere din Europa, operează o flotă de 181 de aeronave Airbus A320 și A321. Aceasta a avut 27,1 milioane de pasageri în anul financiar încheiat în 31 martie 2022. Wizz Air este listată la London Stock Exchange.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
14 milioane de euro au fost investiți în Spitalul de Recuperare Cluj-Napoca (SRCN) în ultimii ani.

Investiții de 14 milioane de euro în Spitalul de Recuperare Cluj

Articolul următor
Camera de Comerț și Industrie Maramureș (CCIM), Ambasada României în Republica Italiană și Biroul de Promovare Comercial-Economică Roma vor organiza seminarul de prezentare a oportunităților de afaceri din Italia.

Antreprenorii din Maramureș, direcționați către business-uri cu Italia

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share