Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

ANL a ridicat 347 de locuințe în Sălaj

Agenția Națională pentru Locuințe (ANL), instituţie a Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), a recepționat, în municipiul Zalău, 100 de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii.

Programul de construcții de locuințe pentru tineri, destinate închirierii, a fost lansat în 2001.

Agenția Națională pentru Locuințe (ANL), instituţie a Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), a recepționat, în municipiul Zalău, 100 de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii. Locuințele (7 garsoniere, 66 de apartamente 2 camere și 27 de apartamente cu 3 camere) au fost construite în cartierul Dumbrava Nord.

Investiția a fost de 22 de milioane de lei, inclusiv taxa pe valoarea adăugată. La nivelul județului Sălaj, ANL a finalizat, în cadrul aceluiași program, 347 de unități locative, situate în localitățile Zalău (228), Șimleu Silvaniei (35), Crasna (24), Sărmășag (24), Crișeni (18), Bobota (9), Nușfalău (9).

Se pot cumpăra după un an

Locuinţele sunt construite pe terenuri puse la dispoziţia ANL de către autorităţile publice locale. Beneficiarii sunt tineri de 18-35 ani, care îndeplinesc condiţiile legale pentru a putea accesa o astfel de locuinţă. Accesarea se face prin depunerea de cereri la primării, care urmează să întocmească listele de repartiţii. Locuinţele pentru tineri pot fi achiziţionate de chiriași, după o perioadă de închiriere de minimum un an.

Aceasta se face prin achitarea de rate lunare egale către autorităţile locale, contractarea de credite ipotecare de la instituții financiare autorizate (inclusiv cu garanția statului), achitarea integrală a preţului final din surse proprii. Sumele necesare finanțării programului se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul MDLPA, din bugetele locale, precum și din alte surse legal constituite.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Caravana de screening la Suseni şi Valea Strâmbă, judeţul Harghita!

Articolul următor
Grupul american de consultanță Marsh McLennan a anunțat lansarea principalului centru său informatic din Europa, de la Cluj-Napoca, propunându-și o țintă de 100 de angajări. 

Marsh McLennan își stabilește la Cluj centrul IT pe Europa

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share