Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

ANL a ridicat 347 de locuințe în Sălaj

Agenția Națională pentru Locuințe (ANL), instituţie a Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), a recepționat, în municipiul Zalău, 100 de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii.

Programul de construcții de locuințe pentru tineri, destinate închirierii, a fost lansat în 2001.

Agenția Națională pentru Locuințe (ANL), instituţie a Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), a recepționat, în municipiul Zalău, 100 de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii. Locuințele (7 garsoniere, 66 de apartamente 2 camere și 27 de apartamente cu 3 camere) au fost construite în cartierul Dumbrava Nord.

Investiția a fost de 22 de milioane de lei, inclusiv taxa pe valoarea adăugată. La nivelul județului Sălaj, ANL a finalizat, în cadrul aceluiași program, 347 de unități locative, situate în localitățile Zalău (228), Șimleu Silvaniei (35), Crasna (24), Sărmășag (24), Crișeni (18), Bobota (9), Nușfalău (9).

Se pot cumpăra după un an

Locuinţele sunt construite pe terenuri puse la dispoziţia ANL de către autorităţile publice locale. Beneficiarii sunt tineri de 18-35 ani, care îndeplinesc condiţiile legale pentru a putea accesa o astfel de locuinţă. Accesarea se face prin depunerea de cereri la primării, care urmează să întocmească listele de repartiţii. Locuinţele pentru tineri pot fi achiziţionate de chiriași, după o perioadă de închiriere de minimum un an.

Aceasta se face prin achitarea de rate lunare egale către autorităţile locale, contractarea de credite ipotecare de la instituții financiare autorizate (inclusiv cu garanția statului), achitarea integrală a preţului final din surse proprii. Sumele necesare finanțării programului se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul MDLPA, din bugetele locale, precum și din alte surse legal constituite.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Caravana de screening la Suseni şi Valea Strâmbă, judeţul Harghita!

Articolul următor
Grupul american de consultanță Marsh McLennan a anunțat lansarea principalului centru său informatic din Europa, de la Cluj-Napoca, propunându-și o țintă de 100 de angajări. 

Marsh McLennan își stabilește la Cluj centrul IT pe Europa

Citește și:
Sălajul are nevoie de autostrăzi pe bune, nu doar pe hârtie.
Citeste mai mult

Autostrăzile pe hârtie ale Sălajului

În teorie, județul din Nord-Vestul României trebuia să aibă finalizate trei secțiuni din Autostrada Transilvania (A3), practic încă…
În cadrul galei de decernare a Premiilor Progresiv 2023, eveniment care premiază inovația și performanța în piața de retail & FMCG, Farmec a ridicat trofeul la categoria Best New Non-food Product, pentru cea mai recentă gamă lansată: Gerovital Must Have.
Citeste mai mult

Farmec ia premii în serie la București

Trei distincții au fost obținute, în ultima perioadă, de către fabricantul de produse cosmetice din Cluj-Napoca. În cadrul…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share