Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Stettler Tech va avea centrală fotovoltaică

Producătorul din Bistrița este specializat în injecție mase plastice și asamblare | Foto: Stettler Tech

Compania germană va investi 3,2 milioane de lei în fabrica sa din Bistrița.

Investiția Stettler Tech constă în extinderea și modernizarea spațiilor sale de producție și instalarea unei centrale fotovoltaice care să producă energie electrică pentru consumul propriu, potrivit Bistrița Business.

Fabrica Stettler Tech, de pe str. Lavandei, va trece printr-un amplu proces de modernizare în perioada august 2023 – decembrie 2024. Acesta cuprinde recompartimentări de spații, construirea unui etaj suplimentar, refacerea instalațiilor, refațadizare, amplasarea de panouri fotovoltaice, amenajări exterioare.

Sistemul fotovoltaic propus va fi întins pe o suprafață de 1.000 mp și va fi format din 444 panouri solare, cu o putere nominală totală de 199 kW – arată investitorii în proiectul lor, aflat în faza de documentații.

Fabrica actuală a fost inaugurată în 2015, în urma unei investiții de 2 milioane de euro. Stettler Tech este o companie care activează în principal în industria automotive și este deținută majoritar de germanii de la Stettler Kunsstofftechnik Beteiligung. În 2022, compania bistrițeană a înregistrat venituri de 17,6 milioane de lei (plus 12% față de 2021) și un profit net de 2,5 milioane.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
La evenimentul dedicat împlinirii a 25 ani de existență a AROBS Transilvania Software, de la Hotelul Grand Hotel, Emil Boc a subliniat avantajele competitive ale Clujului, în special capacitatea oamenilor de aici.

Primarul Clujului a testat mașina electrică produsă de AROBS

Articolul următor
Am reușit să câștigăm un laborator SmartLab în cadrul Planulului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), în valoare de 60.000 euro.

Palatul Copiilor Zalău își face laborator de robotică, realitate virtuală și 3D

Citește și:
Sălajul are nevoie de autostrăzi pe bune, nu doar pe hârtie.
Citeste mai mult

Autostrăzile pe hârtie ale Sălajului

În teorie, județul din Nord-Vestul României trebuia să aibă finalizate trei secțiuni din Autostrada Transilvania (A3), practic încă…
În cadrul galei de decernare a Premiilor Progresiv 2023, eveniment care premiază inovația și performanța în piața de retail & FMCG, Farmec a ridicat trofeul la categoria Best New Non-food Product, pentru cea mai recentă gamă lansată: Gerovital Must Have.
Citeste mai mult

Farmec ia premii în serie la București

Trei distincții au fost obținute, în ultima perioadă, de către fabricantul de produse cosmetice din Cluj-Napoca. În cadrul…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share