Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Proiectul Nova Power & Gas de la Doicești, lăudat de Joe Biden

El a menționat parteneriatul public-privat pentru proiectul minireactoarelor nucleare din România de la Doicești, județul Dâmbovița, la care participă și Exim Banca Românească - fosta EximBank România (EBR), conform Caravana Urbană.
Președintele Statelor Unite a menționat parteneriatul public-privat din România | Foto: Joe Biden

Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a anunțat, la reuniunea G7 de la Hiroshima, pașii concreți făcuți pentru implementarea parteneriatului pentru infrastructură și investiții globale.

El a menționat parteneriatul public-privat pentru proiectul minireactoarelor nucleare din România de la Doicești, județul Dâmbovița, la care participă și Exim Banca Românească – fosta EximBank România (EBR), conform Caravana Urbană.

Potrivit Departamentului de Stat al SUA, partenerii care susțin dezvoltarea proiectului românesc sunt Japan Bank for International Cooperation (Japonia), DS Private Equity (Coreea de Sud), Exim Banca Românească (fosta EximBank România), Nuclearelectrica, Nova Power & Gas Cluj (România), Emirates Nuclear Energy Corporation (Emiratele Arabe Unite), DFC și Exim US.

„Suntem onorați să conlucrăm cu partenerii noștri financiari din Statele Unite, Japonia, Coreea de Sud și EAU în cadrul acestui proiect de avangardă pentru România. Instalarea minireactoarelor nucleare ne oferă oportunitatea extraordinară de contribui la diversificarea surselor de energie curată și sigură în țara noastră valorificând totodată experiența companiilor românești și americane în domeniu.

Asigurarea independenței energetice și susținerea eforturilor de tranziție către energia verde sunt coordonate esențiale ale dezvoltării economice sustenabile a României. EBR continuă să se poziționeze ca partener credibil, solid și constant al companiilor autohtone implicate în proiecte de anvergură la nivel național sau internațional”, a spus Traian Halalai, președintele executiv al EBR.

Minireactoarele nucleare din România vor înlocui capacitatea centralei pe cărbune de la Doicești cu energie curată, utilizând expertiza acumulată în proiectul similar, Carbon Free Power, implementat în statul Idaho (SUA), și experiența de peste 25 de ani a României în managementul sigur al centralelor nucleare, mai menționează Departamentul de Stat al Statelor Unite.

EBR este o bancă universală 100%românească, aflată în top 10 cele mai mari instituţii de credit după active. Aceasta își desfășoară activitatea pe două direcții: în nume și în cont propriu – ca orice altă bancă comercială universală de pe piață, respectiv activitate în numele și în contul statului – independent de componenta comercială, acționează ca agent al statului pe piața de garanții și asigurări, fiind unul dintre instrumentele prin care fondurile publice, puse la dispoziție de statul român, susțin dezvoltarea durabilă a economiei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
În ciuda instabilității economice care a marcat piața de evenimente în anul 2022, societatea Sala Polivalentă (SPC), cea care administrează BTarena, a încheiat exercițiul financiar cu un rezultat pozitiv.

Sala Polivalentă din Cluj, singura pe profit din România

Articolul următor
Rectorul Universității Babeș-Bolyai (UBB) și-a expus poziția în privința preconizatei greve din domeniul educației.

Rectorul Universității Babeș-Bolyai vrea salarii mai mari pentru profesori

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share