Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sala Polivalentă din Cluj, singura pe profit din România

În ciuda instabilității economice care a marcat piața de evenimente în anul 2022, societatea Sala Polivalentă (SPC), cea care administrează BTarena, a încheiat exercițiul financiar cu un rezultat pozitiv.
Bugetul societății de administrare a sălii a fost afectat de inflație, prețurile la energie și anularea evenimentelor | Foto: Sala Polivalentă SA

Firma care administrează sala de 10.000 de locuri din Cluj-Napoca a obținut anul trecut un profit brut de 1,7 milioane de lei.

“În ciuda instabilității economice care a marcat piața de evenimente în anul 2022, societatea Sala Polivalentă SA Cluj (SPC), cea care administrează BTarena, a încheiat exercițiul financiar cu un rezultat pozitiv.

S-au înregistrat venituri totale de 5,57 milioane de lei, cu 363.000 mai mult decât s-a estimat prin bugetul rectificat, și un profit brut de 1,74 milioane de lei, cu 426.000 de lei mai mult decât estimarea. Astfel, BTarena este singura sală polivalentă din România care încheie anul 2022 pe profit.

“Anul 2022 a însemnat revenirea la viață a evenimentelor de masă, după restricțiile impuse de pandemie în 2020 și 2021. În același timp, a fost marcat de agresiunea Rusiei asupra Ucrainei care a adus, cu sine, o serie de efecte economice care au impactat industria.

Dincolo de creșterea inflației cu 15% față de iunie 2021, prețul la energie a explodat în anul precedent, fapt ce i-a determinat pe mulți organizatori de evenimente să își anuleze planurile sau să le mute pentru anul următor. Toate acestea au fost luate în calcul pentru stabilirea și calcularea bugetului pe 2022”, relevă raportul SPC.

Record național la un meci de baschet

„Ca politică managerială, am încercat să ne focusăm pe gestionarea eficientă a resurselor umane, ne-am propus să fim mai eficienți în general, chiar și în materie de costuri, astfel încât să nu ne pierdem competitivitatea pe o piață și așa afectată de scăderea vânzărilor și creșterea costurilor.

Cifrele contabile pe anul 2022 ne dau dreptate și arată că BTarena a rămas un punct important pe harta Europei Centrale și de Est când vine vorba de organizarea evenimentelor”, a explicat Ionuț Rusu, directorul SPC.

În 2022, au fost organizate 48 de evenimente cultural-artistice, târguri, expozitii, campionate, festivități de absolvire, examene de admitere. Aici sunt incluse concerte ale unor artiști ca Sting sau Al Bano & Romina Power, Campionatul European U21 la Tenis de Masă, World Challenge Cup la gimnastică ritmică, Transylvania Open 2022.

Se adaugă meciurile echipei de baschet “U”-BT din campionatul intern, Champions League și 7days EuroCup. Astfel, a rezultat un grad de ocupare a sălii de 85%. Partidele pe care echipa de baschet le-a disputat în sferturile de finală ale Champions League împotriva MHP Riesen Ludwigsburg au stabilit recordul de spectatori înregistrat vreodată la un sport de sală din România: peste 10.000.

Sistem de iluminare ca pe Allianz Arena

Din 2023, BTarena beneficiază de un sistem de iluminat de ultimă generație, identic cu cele instalate pe Allianz Arena (Germania) sau Amsterdam Arena (Olanda). Printre cele mai importante noutăți se numără creșterea nivelului de iluminat de la 1.400 la 3.500 de lucși pentru a corespunde transmisiilor la calitate UHD (4K).

Altă investiția a vizat instalarea a 88 de proiectoare RGBW LED UNIflood, produse de Philips Signify, care se pot programa pentru show-uri de lumină dinamice, integrate și sincronizate cu muzica.

Parkingul de sub BTarena a fost dotat cu un nou sistem inteligent de citire a numerelor de înmatriculare, astfel încât experiența vizitatorilor să fie cât mai bună, iar timpii de așteptare pentru intrare și ieșire să fie scurtați. Posesorii de mașini electrice beneficiază de noi stații de încărcare, bazate pe ultimele tehnologii în domeniu, potrivit raportului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
MIS Grup a anunțat intrarea în execuție a lucrărilor pentru obiectivul de investiții „Linia verde de transport public utilizând mijloace de transport cu motor electric sau hibrid cu normă de poluare redusă”.

MIS Grup începe lucrările la linia verde din Bistrița

Articolul următor
El a menționat parteneriatul public-privat pentru proiectul minireactoarelor nucleare din România de la Doicești, județul Dâmbovița, la care participă și Exim Banca Românească - fosta EximBank România (EBR), conform Caravana Urbană.

Proiectul Nova Power & Gas de la Doicești, lăudat de Joe Biden

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share