Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Rectorul Universității Babeș-Bolyai vrea salarii mai mari pentru profesori

Rectorul Universității Babeș-Bolyai (UBB) și-a expus poziția în privința preconizatei greve din domeniul educației.
Rectorul Daniel David susține ideea sindicală a creșterii salariale în preuniversitar și universitar | Foto: UBB

Daniel David atenționează că instituția clujeană a crescut salariile din fonduri proprii, soluție care nu este viabilă pe termen lung.

Rectorul Universității Babeș-Bolyai (UBB) și-a expus poziția în privința preconizatei greve din domeniul educației. “Sindicatele au rostul lor într-o democrație. Probabil că membrii de sindicat vor urma decizia sindicatului. Ceilalți colegi din UBB se pot proiecta individual, autonom, ghidați de valorile comune ale comunității noastre, așa cum am încurajat mereu în situații similare.

Eu nu sunt membru de sindicat, dar susțin ideea sindicală de acum a creșterii salariale în preuniversitar și în universitar (aici, după mine, mai ales pentru gradele didactice / de cercetare mici, pentru personalul auxiliar și nedidactic / administrativ). Numai așa putem restaura statutul de prestigiu al educației în societate.

Ca om care susține excelența și meritocrația în mediul academic, cred însă că trebuie discutat apoi și despre diferențieri salariale pe bază de merit / performanță, dar asta, sigur, după ce asigurăm un nivel comun decent de salarizare. Îmi doresc ca deciziile sindicatului și ale celorlalți colegi să țină cont și de interesele studenților, în final noi fiind aici pentru ei și putând câștiga în prestigiu doar împreună.

La UBB am crescut recent salariile personalului nedidactic și administrativ din fonduri proprii, dar nu știu cât timp putem susține asta și este nevoie ca statul să-și asume responsabilitatea pentru prestigiul educației, inclusiv prin nivelul de salarizare”, a spus rectorul clujean.

Colegiul Național al Liderilor din Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație, organism de conducere format din reprezentanții județeni ai sindicatelor din educație, a decis respingerea ofertei Guvernului României.

CNL a aprobat menținerea deciziei de a intra în grevă generală pe termen nelimitat în școli, din 22 mai, ora 08:00. Oferta guvernului pentru protestatari a fost acordarea unor bonusuri pentru profesorii debutanți și din zone defavorizate, creșteri de salarii pentru personalul nedidactic.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
El a menționat parteneriatul public-privat pentru proiectul minireactoarelor nucleare din România de la Doicești, județul Dâmbovița, la care participă și Exim Banca Românească - fosta EximBank România (EBR), conform Caravana Urbană.

Proiectul Nova Power & Gas de la Doicești, lăudat de Joe Biden

Articolul următor

Echipa ART TU Cluj lucrează la mașina electrică pentru Formula Student Czech Republic

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share