Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Echipa ART TU Cluj lucrează la mașina electrică pentru Formula Student Czech Republic

Grupul de studenți de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) va îmbunătăți performanțele dinamice ale monopostului.

“După realizarea, în 2022, a principalului obiectiv – de a avea un monopost funcțional, în prezent se lucrează pe algoritmii de control ai celor două motoare electrice în vederea îmbunătățirii performanțelor dinamice.

Un alt aspect important al activității curente este reprezentat și definitivarea circuitelor de înaltă și joasă tensiune împreună cu inginerii din grupul Leoni, care ne vor furniza componente în funcție de necesitățile noastre. A început și procesul de fabricare a caroseriei din fibră de carbon, fiind o variantă îmbunătățită față de anul trecut”, a rezumat echipa clujeană.

Din punctul de vedere al pregătirii pentru competiție, se apropie termenele limită pentru transmiterea ultimelor documente tehnice necesare pentru a concura în acest sezon (o parte din documentație fiind deja trimisă și verificată). În același timp, echipa se organizează din punct de vedere logistic pentru deplasare.

„Având în vedere complexitatea proiectului și detaliile tehnice și organizatorice ce trebuie puse la punct înainte de începerea sezonului competițional, studenții membri ai ART TU sunt concentrați fie pe dezvoltarea efectivă a monopostului, fie pe pregătirea pentru deplasarea propriu-zisă ce va avea loc în 7-12 august, la Formula Student Czech Republic”, a spus Robert Sallai, căpitanul echipei ART TU Cluj-Napoca.

Producătorul de sisteme de cablaje Leoni a devenit partener al echipei studențești ART TU a UTCN. Echipa românească va participa, în acest an, la competiția Formula Student Czech, desfășurată sub egida Society of Automotive Engineers.

Aceasta presupune dezvoltarea de vehicule complet electrice, acționate exclusiv de motoare electrice, care concurează în probe statice și dinamice la categoriile design, prezentare, costuri, accelerație, skidpad, autocross, anduranță, eficiență.

Leoni este un furnizor global german de produse, soluții și servicii pentru gestionarea energiei și a datelor în industria auto. În România are 12.000 de angajați (10% din forța de muncă globală a grupului), trei fabrici principale (în Arad, Bistrița și Pitești) și alți câțiva sateliți de producție.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Rectorul Universității Babeș-Bolyai (UBB) și-a expus poziția în privința preconizatei greve din domeniul educației.

Rectorul Universității Babeș-Bolyai vrea salarii mai mari pentru profesori

Articolul următor
Volumul a fost realizat din servicii crypto pentru clienții români și din Europa, platforma fiind disponibilă tuturor cetățenilor europeni din 2018.

Tradesilvania a atins un rulaj de 1 miliard de euro

Citește și:
Sălajul are nevoie de autostrăzi pe bune, nu doar pe hârtie.
Citeste mai mult

Autostrăzile pe hârtie ale Sălajului

În teorie, județul din Nord-Vestul României trebuia să aibă finalizate trei secțiuni din Autostrada Transilvania (A3), practic încă…
În cadrul galei de decernare a Premiilor Progresiv 2023, eveniment care premiază inovația și performanța în piața de retail & FMCG, Farmec a ridicat trofeul la categoria Best New Non-food Product, pentru cea mai recentă gamă lansată: Gerovital Must Have.
Citeste mai mult

Farmec ia premii în serie la București

Trei distincții au fost obținute, în ultima perioadă, de către fabricantul de produse cosmetice din Cluj-Napoca. În cadrul…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share