Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

În căutarea angajaților pierduți. CBC a introdus o aplicație de socializare

CBCampus App este o aplicație ce reunește toate funcțiunile clădirii de birouri Cluj Business Campus (CBC), începând cu partea de acces în clădiri și rezervări, continuând cu funcțiunile de facility management și de evenimente.
Proprietarii complexului de pe Henri Barbusse vor să îl facă mai atractiv pentru angajații de aici | Foto: TB

Inițiatorii complexului de birouri și rezidențial din Cluj-Napoca au dezvoltat o aplicație care facilitează socializarea angajaților din companiile chiriașe.

CBCampus App este o aplicație ce reunește toate funcțiunile clădirii de birouri Cluj Business Campus (CBC), începând cu partea de acces în clădiri și rezervări, continuând cu funcțiunile de facility management și de evenimente.

“Acum 10 ani am avut ideea să avem un complex în care lumea să vină la birou, dar să se simtă ca la festival. Împreună am creat nenumărate experiențe pentru oamenii care lucrează aici. Este motivul pentru care avem cluburi de hiking, sport, yoga, evenimente de dezvoltare personală și profesională, dar și un loc unde să lăsăm copiii când venim la birou.

Acum începem un nou capitol, la care ne gândeam încă din 2016: cum să conectăm toate facilitățile și evenimentele cu comunitatea. Stând foarte mult în compania oamenilor din IT, ne-am spus să facem o aplicație, dar nu doar una care deschide uși sau rezervă birouri, ci o superaplicație, motiv la care am lucrat de atât timp.

Ne propunem ca această comunitate CBC să fie conectată oriunde s-ar afla și să îi facă viața mai ușoară aici, la birou. Este un fel de Facebook legat de un spațiu fizic cu funcționalități care îl fac mai plăcut sau mai util.

Prin această aplicație vrem să facem pe cei din comunitatea CBC să vină și să ni se alăture, cu toate experiențele pe care le avem. Să încurajăm interacțiunea umană care ne lipsește din pandemie, să îi convingem să vină la birou. O facem pentru viață, nu este firesc ca acest confort care ne izolează să devină norma de zi cu zi”, a spus Vlad Buzoianu, director general al CBC.

Aplicație cu rezervări, coduri de acces și evenimente

Intrarea în campus, parking, clădire și birou se pot face prin aplicație. Dacă ai telefonul la tine, porțile de securitate se deschid printr-un gest al mâinii. Prin funcțiunile de visitor management și digital mailroom, utilizatorii pot gestiona sosirea oaspeților sau gestionarea curierilor. Vizitatorii nu mai se înregistrează la intrarea în clădire, ci primesc un e-mail de confirmare cu care intră în clădire la ora la care sunt așteptați. Activitatea coletelor care sosesc și pleacă este gestionată din aplicație, cu notificări de status pentru fiecare utilizator.

Pe partea de facility management, utilizatorii ridică tichete și cer soluționarea problemelor legate de operarea clădirilor din aplicație, fiind la curent cu situația rezolvării lor, și pot să ofere note de satisfacție. Funcția de comunitate conectează chiriașii cu experiențele campusului. Aplicația are un marketplace cu afișare de produse de la comercianții campusului, cu reduceri pentru comunitatea de la birou.

Utilizatorii își pot comanda și plăti prânzul, abonamentul la sală, cafeaua, economisind timp de așteptare și bani. Se pot înscrie la evenimentele dedicate comunității: yoga, drumeții, petreceri. Funcția de socializare constă în afișarea membrilor grupați pe companiile la care sunt angajați, domeniile de activitate sau interese personale, cu acceptul acestora, având posibilitatea de a lua legătura unii cu alții.

Vor să reducă nevoia de deplasare a rezidenților

”Obiectivul nostru e să atragem 60% din oamenii care lucrează în clădirile noastre în aplicație. Ne doream să avem 500 de membri în șase luni, am avut surpriza să se întâmple în 48 de ore. Pariul nostru este că nu vor mai exista clădiri de birouri premium fără comunitate și un sistem de operare care să conecteze oamenii cu toate funcțiile și experiențele locului. Mă bucur că acest experiment începe de la Cluj, spune oficialul CBC.

Scopul creatorilor aplicației este să reducă nevoia de deplasare a rezidenților. Împreună cu evenimentele dedicate comunității, echipa CBC urmărește să încurajeze interacțiunea dintre membrii acesteia. Aceasta este viziunea CBC pentru viitorul muncii hibride, strategie îmbrățișată de tot mai multe companii.

Aplicația este dedicată exclusiv persoanelor care lucrează în clădirile din complex. Proiectul CBC este o investiție de 27 de milioane de euro, care a introdus conceptul de “1 minute city” pe piața de birouri din România.

Pe 30.000 mp sunt găzduite birouri, apartamente, restaurant, cafenele, rooftop bar, teren de sport, sală de fitness, parc, grădiniță și școală, clinică medicală, studio de podcasting. Campusul are un grad de ocupare de 100%. Printre chiriași se numără companiile AROBS, SAP, De’Longhi, Bitdefender, Tecknoworks.

Biroul, 0 mare provocare

Reîntoarcerea angajaților la birou este cea mai mare provocare pentru companiile din industria serviciilor pentru afaceri din Cluj, conform unui studiu al Asociației Business Service Leaders în România. 50% dintre aceste firme locale afirmă că provocările majore postpandemie sunt implicarea și motivarea angajaților, modalitățile de a-i determina să se reîntoarcă la birou. Deși 60% din aceste companii au implementat un model de lucru hibrid, foarte puțini angajați vin frecvent la birou, mulți preferând să lucreze exclusiv de acasă. În multe cazuri acest “acasă” nu mai înseamnă același oraș cu locul unde este biroul, chiar dacă periodic angajații trebuie să vină și la birou pentru 1-2 zile.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Investitorul german ifm a inaugurat o fabrică sustenabilă în Sibiu. „Am investit 75 de milioane de euro. Investițiile vor continua cu alte 100 de milioane”

Articolul următor
Primarul Emil Boc a avut o întrevedere cu ambasadoarea Statelor Unite ale Americii (SUA) în România, Kathleen Ann Kavalec, în sala de sticlă a Primăriei Cluj-Napoca.

Ambasadoarea SUA în România, așteptată cu investitori la Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share