Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Parteneriat pentru meserie: AFB, Cesal, Colegiul Tehnic Constantin Brâncuși

Elevii Colegiului Tehnic Constantin Brâncuși din Oradea vor putea învăța mai ușor o meserie. Acest lucru se datorează ajutorului oferit de Cesal, care a contribuit, prin intermediul Asociației Firmelor Bihorene (AFB) la amenajarea unui atelier unde elevii vor învăța o meserie.

„Echipa tehnică de la Cesal, împreună cu elevii Colegiului Tehnic Constantin Brâncuși, vor turna o șapă pentru a amenaja atelierul unde își vor desfășura activitatea elevii de la profilul mecanici auto, construcții și alte departamente. Utilarea atelierului va fi făcută de către școală, Asociația Firmelor Bihorene și Centru de Excelență pentru Învățământ Dual. Specialiștii de la Cesal vor ține aici și cursuri pentru elevii de la Construcții”, a declarat Dorin Culic, președintele Centrului de Excelență în Învățământ Dual

Colaborarea dintre AFB și Colegiul Brâncuși în ceea ce privește învățământul dual este de peste 5 ani.

Mizează pe învățământul dual

„Noi încercăm să aducem cât mai mulți copii spre învățământul profesional dual. Știm foarte bine că învățământul în România este împărțit în tehnic și teoretic. Învățământul teoretic are peste 60% pondere. Noi vrem să schimbăm această pondere, 60% să devină învățământ profesional. Adică, cât mai mulți copii să vină înspre partea tehnică. De 5 ani de zile noi încercăm să profesionalizăm școala, încercăm să profesionalizăm profesorii și să aducem tehnică nouă în școală. Atelierul acesta va fi multifuncțional, pentru toată zona tehnică”, a precizat Radu Silaghi, directorul general al AFB.

Andrei Marian, Radu Silaghi, Mihaela Masaric și Dorin Culic

Când va fi complet utilat și dotat, atelierul va fi unul de diagnoză auto și pentru instalații și construcții.

Potrivit profesorului Nicolae Madar, în acest atelier își vor desfășura activitatea elevii de la mecanici auto, construcții și instalații, iar la terminarea școlii vor fi angajați de firmele partenere.

„Am ales să ne implicăm în acest proiect, în primul rând pentru că există o nevoie tot mai mare de personal calificat pentru a ne sprijini în activitatea noastră. În al doilea rând, pentru a sprijini comunitatea. Este nevoie ca școala profesională să fie updatată la noile cerințe tehnologice. Curicula profesională trebuie și ea adaptată la ceea ce acum există pe piața materialelor de construcții. Ne dorim ca elevii care se pregătesc aici să se regăsească printre viitorii noștri angajați”, ne-a spus Mihaela Masaric, director de vânzări și marketing Cesal.  

„Scopul nostru și prezența noastră aici este să-I învățăm pe viitorii meseriași. Principal problemă în România, de fapt, sunt meseriașii care nu doar că nu au experiență, nu au cunoștințe. De aceea am venit aici să-I învățăm cum să aplice corect produsele și să le arătăm produsele inovative din piață”, a explicat Andrei Marian, director produs Cesal.  

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Terminalul de cross-dock al DB Schenker este situat în TRC Park Cluj, fiind a doua mare facilitate de acest tip pe care compania o deține în țara noastră. 

DB Schenker a dat în funcțiune un terminal de cross-dock la Cluj

Articolul următor
Life Is Hard (LIH) a anunțat rezultatele financiare ale primului trimestru al anului.

Life Is Hard va lansa un modul de asigurări bazat pe inteligența artificială

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Investiții
Infrastructură
Turism
Educație
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share