Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Suprafața finalizată a MLP Group depășește 1 milion mp

photo: Dariusz Iwanski phone: 0048 601 362 305 www.iwanski.com.pl foto.iwanski@yahoo.com photo.iwanski@yahoo.com

Grupul MLP a anunțat că se bucură de o situație financiară foarte bună și de o structură de capital sigură, care permite implementarea obiectivelor strategice pe termen lung. Acest lucru este confirmat de rezultatele anunțate pentru primul trimestru din 2023.

Pe parcursul perioadei, veniturile consolidate au crescut cu 51% pe an, la 94,7 milioane PLN, ca urmare a creșterii atât a suprafeței închiriate, cât și a ratelor de închiriere. În același timp, EBITDA al Grupului (fără reevaluarea proprietăților de investiții) s-a îmbunătățit cu 59%, la 47,8 milioane PLN. În primul trimestru al anului 2023, MLP Group a realizat un profit net de 26,1 milioane PLN. De la începutul anului, valoarea activului net (NAV) a grupului a crescut cu 1%, la peste 2,5 miliarde PLN. Valoarea investițiilor imobiliare a crescut, de asemenea, cu 1%, până la aproape 4,5 miliarde PLN.

Grupul MLP își dezvoltă operațiunile în Polonia, Germania, Austria și România. Portofoliul existent al Grupului cuprinde 21 de parcuri logistice. Scopul său strategic rămâne extinderea portofoliului de depozite prin dezvoltarea de facilități big-box și proiecte de logistică urbană. În primele trei luni ale anului 2023, MLP Group a predat proiecte cu o suprafață totală de aproape 30 mii mp. La sfârșitul trimestrului, Grupul avea o suprafață totală de 1,02 milioane mp, cu încă 61 mii mp în construcție sau în curs de realizare. Potențialul de dezvoltare al terenurilor existente se apropie de 1,8 milioane mp.

Condițiile din sectorul depozitelor rămân favorabile. Creșterea sectorului este determinată în principal de clienții din industriile ușoare de producție și logistică. Piața beneficiază și de tendința de a reloca producția din Asia în Europa (nearshoring).

„Ne menținem afacerea într-o stare solidă și stabilă în orice moment. Dezvoltăm constant noi proiecte, crescând constant suprafața oferită, cu rata de neocupare aproape de zero. Observăm o cerere ridicată în continuare pentru spațiul de depozitare, deși durata negocierilor noilor contracte este acum mai lungă. Pe de altă parte, observăm o ofertă mult mai mică de proiecte noi pe toate piețele europene. Cu toate acestea, numărul mai mic de proiecte are un efect stabilizator asupra costurilor de construcție. Toți aceștia sunt factori pozitivi care ne susțin creșterea. Am lansat proiecte speculative pe piețele selectate și presupunem că majoritatea dintre ele vor fi închiriate înainte de finalizarea dezvoltării. În prezent, accentul nostru este pe lansarea câtorva proiecte de construcție logistică urbană. Ele reflectă direcția noastră strategică de creștere”, a declarat Radosław T. Krochta, Președintele Consiliului de Administrație al MLP Group S.A.

„Avem o situație financiară solidă și ne-am asigurat finanțare pentru operațiunile noastre. În primele trei luni ale anului 2023, am înregistrat o creștere foarte puternică a veniturilor, FFO și EBITDA. Avem, de asemenea, o structură de capital sigură, inclusiv un raport LTV scăzut, care ne permite să ne îndeplinim obiectivele strategice pe termen lung. Inflația ridicată nu este o problemă pentru noi, deoarece toate contractele noastre de închiriere prevăd indexarea automată a chiriei de către IPC. Toate chiriile sunt exprimate simultan în euro sau sunt exprimate direct în euro, ceea ce reduce expunerea noastră la riscul valutar”, a adăugat Radosław T. Krochta.

Grupul MLP menține, de asemenea, o poziție puternică de flux de numerar. Raportul credit/valoare (LTV) în primul trimestru al anului 2023 a fost de 34,5%, iar rata de acoperire a dobânzii (ICR) a fost de 3,0x. Rata de scadență a datoriei a fost lungă (5,2 ani). FFO (fondurile din operațiuni) s-au ridicat la 29,4 milioane PLN, în creștere cu 48% față de anul trecut.

În conformitate cu strategia sa de build & hold, MLP Group păstrează în portofoliu parcurile logistice finalizate și le gestionează. Toate proiectele întreprinse de MLP Group se disting prin locații foarte atractive ale parcurilor logistice, aplicarea de soluții bullt-to-suit și sprijinul acordat chiriașilor pe durata contractului de închiriere.

MLP Group este un renumit dezvoltator, proprietar și manager de parcuri industriale și logistice de înaltă calitate și parcuri de business pentru industria ușoară, care operează în Polonia, Germania, Austria și România. Compania deține și administrează un portofoliu de proprietăți cu aproximativ 1,74 milioane mp de spațiu de închiriat existent și autorizat de construcție. La finalul primulul trimestru al anului 2023, valoarea activului net era de 2,5 miliarde PLN. MLP Group este listat la Bursa de Valori din Varșovia din 2013.

Cu birouri în Varșovia, München. Viena si Bucuresti compania oferă soluții imobiliare personalizate clienților și chiriașilor din diverse industrii, inclusiv logistică, retail, e-commerce, producție și automotive.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Turismul sportiv, o oportunitate de dezvoltare economică pentru România

Articolul următor

Bosch va deschide un centru de software la Sibiu

Citește și:
Populaţia rezidentă a județului Cluj, conform rezultatelor definitive ale RPL 2021, este de 679.141 persoane, în scădere cu 11.965 față de recensământul din octombrie 2011.
Citeste mai mult

Clujul a pierdut 12.000 de locuitori

Institutul Naţional de Statistică a publicat primele rezultate definitive ale Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor (RPL), runda 2021. Populaţia…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share