Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Gaz pentru încă trei comune din Bihor

Joi, 25 mai, la sediul Consiliului Județean Bihor s-a semnat contractul pentru proiectarea și execuția rețelelor de gaz în comunele Nojorid, Oșorhei și Paleu.

Au fost prezenți primarii celor trei unități administrativ – teritoriale, Teodora Baba, Ioan Gligor și Somogyi Ludovic, reprezentantul asocierii de firme care a câștigat licitația, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Mircea Mălan, și directorul Asociației Zona Metropolitană Oradea, Letiția Motoc.

Lucrările vor fi executate de asocierea formată din AVI PROD GRUP S.R.L. (Lider de asociere) – AVRIL S.R.L., iar valoarea contractului este de. 68.011.811,87 lei, fără TVA. Durata contractului este de 16 luni, din care 4 luni pentru proiectare și 12 luni pentru execuție.

Asociere

Consiliul Județean Bihor a facilitat asocierea dintre cele trei comune, a asigurat o cofinanțare în valoare de 400.000 de euro pentru exproprieri în comuna Paleu și a acordat sprijin în realizarea documentațiilor și obținerea avizelor și autorizațiilor necesare.

„Acesta este un proiect foarte important pentru dezvoltarea celor trei comune și pentru nivelul de trai al cetățenilor. Realizarea acestei investiții va facilita introducerea rețelelor de gaz în comunele învecinate. Ne vom implica până la sfârșitul proiectului”, a precizat Mircea Mălan, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor.

Lungimea totală a rețelelor de gaz în cele trei comune va fi de 135,4 kilometri (comuna Nojorid: 31,2 km, comuna Oșorhei: 54,1 km, Comuna Paleu: 50,1 km).

Finanțarea va fi asigurată cu fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), Axa Prioritară 8: „Sisteme inteligente și sustenabile de transport al energiei electrice și gazelor naturale”. Contractul de finanțare a fost semnat în luna iunie, 2022.

Odată cu realizarea acestui proiect în comunele Nojorid, Oșorhei și Paleu, dar și în Primăria Sânmartin prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, întreaga zonă metropolitană a Municipiului Oradea va fi racordată la rețeaua de gaze naturale.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

60 de ani de învățământ academic modern la Oradea

Articolul următor
Asociația de Dezvoltare Intercomuntară Zona Metropolitană Cluj (ADI-ZMC) a marcat alocarea apartamentelor în care vor locui 31 de familii selectate pentru mutare din Pata-Rât.

Familiile din zona defavorizată Pata-Rât, mutate în Zona Metropolitană Cluj

Citește și:
Bolt este noul membru al Clusterului Transilvania IT Cluj (TITC) și singurul din acest domeniu care a intrat în comunitate.
Citeste mai mult

Bolt intră în Transilvania IT Cluster

Aplicația europeană de ride-hailing devine partener de mobilitate al organizației clujene. Bolt este noul membru al Clusterului Transilvania…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share