Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Tururi ghidate gratuite în Oradea

Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune (Visit Oradea) oferă pentru al doilea an consecutiv, în fiecare weekend, începând cu 1 iunie 2023, tururi ghidate gratuite tuturor turiștilor și orădenilor interesați de descoperirea muzeului în aer liber, Oradea.

Proiectul, inițiat în 2022 și desfășurat în perioada 5 august – 30 septembrie 2022, a avut un real succes, adunând 485 de participanți, turiști și orădeni dornici să descopere istoria și arhitectura orașului multicultural alături de un ghid turistic acreditat.

Tururile ghidate se realizează în limba română și durează aproximativ 2,5 – 3 ore și au ca punct de plecare Piața Unirii, o locație emblematică a orașului. La cerere pot fi organizate și tururi în limba engleză sau maghiară. În cadrul acestor tururi vor putea participa și tineri pasionați de turism, pentru o mai bună înțelegere a acestei profesii și pentru a descoperi lucruri mai puțin cunoscute din arhitectura și istoria clădirilor care vor fi prezentate. Tururile sunt realizate în baza unui contract de prestări servicii, de către ghizi de turism acreditați, experimentați în tururi outdoor și indoor.

Orar tururi ghidate gratuite 1 iunie 2023 – 17 septembrie 2023

  • Vineri, ora 18.00, punct de întâlnire și plecare Piața Unirii;
  • Sâmbătă, ora 10.30, punct de întâlnire și plecare Piața Unirii;
  • Duminică, ora 10.30, punct de întâlnire și plecare Piața Unirii;
  • *în mod excepțional, în zilele de 1 iunie, 5 iunie și 15 august 1:30, cu plecare din Piața Unirii.

 

Obiective

 

Palatul Moskovitz Miksa

Participanții se vor bucura de descoperirea exterioarelor Pieței Unirii, străzii Vasile Alecsandri, Piața Ferdinand cu Teatrul de Stat, Casa Poynar, Casele Adorjan, Hotel Pannonia, Casa Darvas-La Roche (exterior), Parcul Traian cu Palatul de Justiției, Clădirea Baroului, Clădirea BNR; palatele iconice de pe strada Republicii – Apollo, Moskovits Miksa, Stern și Bazilica Romano-Catolică (opțional).

Proiectul dorește să ofere o experiență inedită atât vizitatorilor din toate colțurile țării, cât și orădenilor care nu și-au explorat așa cum se cuvine orașul și importantele monumente istorice pentru arhitectura orașului. Această inițiativă Visit Oradea este menită să aducă plus valoare experienței vizitatorilor din această perioadă, fiind un program pilot care poate fi reluat și în viitor în funcție de numărul de participanți.

Tururile ghidate gratuite vin și în întâmpinarea turiștilor ca un beneficiu în plus, față de campania de gratuități Oradea cu drag, unde fiecare turist care înnoptează vreme de minim două nopți în Oradea se poate bucura de gratuitate la muzee, transport public gratuit 24 și discount-uri la cafenele și restaurante care au dorit să participe la această campanie. Informații suplimentare pot fi găsire pe site-ul visitoradea.com sau pot fi solicitate la adresa de email office@visitoradea.com sau telefonic la

+4 0359 807 907.

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Metroul clujean este ușor, dar greu de construit, și doar pe bucăți. Contractul de 9,06 miliarde lei este pentru întreg proiectul de 19 stații, dar pornim la drum cu faza 1 care înseamnă doar structura de rezistență a depoului Sopor și a primelor 9 stații începând de acolo până în zona Calvaria din cartierul Mănăștur.

Metroul ușor de la Cluj, greu de construit

Articolul următor

Sâmbătă se deschide Plaja Ghioroc - „Litoralul Vestului", cu un party pe plajă

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
ADAMA Ltd., lider mondial în industria produselor pentru protecția plantelor, anunță că Gaël Hili a fost numit Președinte și CEO de către Consiliul de Administrație începând cu 1 octombrie 2024. Hili se va alătura echipei de management din cadrul grupului Syngenta și își va desfășura activitatea în Tel Aviv.
Citeste mai mult

Președinte nou la ADAMA: Gaël Hili

ADAMA Ltd., lider mondial în industria produselor pentru protecția plantelor, a anunțat că Gaël Hili este numit de…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share