Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Elevii bihoreni vor fi transportați la școală cu microbuze electrice

Alocarea financiară pentru județul Bihor pentru achiziția de microbuze electrice este de 6 milioane de euro.

Consiliul Județean Bihor a aprobat în ședința ordinară din 30 mai un proiect de hotărâre privind depunerea cererii de finanțare cu fonduri europene pentru achiziționarea unor microbuze electrice pentru școlile din județul Bihor.

„Intenționăm să depunem un proiect în parteneriat cu primăriile care vor dori din județul Bihor, în așa fel încât să accesăm și această finanțare pentru microbuze electrice școlare. Sunt anumite condiții care trebuie respectate. Merită să încercăm să atragem cât mai multe finanțări din fonduri europene pentru județul Bihor, să colaborăm cu primăriile din județ”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

În această săptămână, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Mircea Mălan, a avut întâlniri cu primarii din județul Bihor, cu scopul de a pregăti proiectul.

Apel pentru achiziția de microbuze electrice

Ministerul Educației a lansat în data de 18 mai apelul pentru achiziția de microbuze electrice cu fonduri europene, prin Planul Național de Redresare și Reziliență – Componenta C15 – Educație, Investiția 110 – Dezvoltarea rețelei de școli verzi și achiziționarea de microbuze verzi.

În acest program sunt eligibile consiliile județene din țară, prin intermediul cărora, în parteneriat cu primăriile, școlile vor fi dotate cu microbuze electrice. Alocarea financiară totală este de 250 de milioane de euro, fără TVA, județului Bihor revenindu-i aproximativ 6 milioane de euro.

Potrivit Ministerului Educației, „obiectivul urmărit în cadrul acestui apel vizează îmbunătățirea condițiilor de transport pentru elevi, cu precădere pentru elevii din zonele izolate, cu populație scăzută, prin furnizarea de microbuze școlare electrice, prietenoase cu mediul și cu un consum energetic redus.

Această măsură urmărește facilitarea accesului copiilor la educație, prin protejarea mediului înconjurător, contribuind în același timp și la obiectivul Uniunii Europene de a reduce emisiile nete de gaze cu efect de seră cu cel puțin 55% până în 2030.”

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Asociere pentru inelul rutier metropolitan de nord al Oradiei

Articolul următor
Fanii pot afla în ce zile vor urca pe scenă artiștii lor preferați din line-up la Neversea. De asemenea, este oficial disponibilă și achiziția biletelor de tip Day Ticket,

Neversea a lansat biletele de o zi

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share