Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Stelele turismului din Transilvania. Care sunt hotelurile de top ale anului

Kronwell, Teleferic, K2 Alpin Conference, Radisson Aurum, Alpin Resort (județul Brașov), Radisson Blu (Cluj), DoubleTree by Hilton (Bihor) și Bilbor Chalet (Harghita) au devenit lideri în România la categoriile la care au concurat în cadrul THA.
Managerul Radisson Blu Cluj, Nina Moldovan, prezentând vizita Prințului Edward la noul hotel | Foto: TopHotel Conference

Mai multe unități turistice din zona Transilvaniei s-au impus în competiția națională Top Hotel Awards (THA).

Kronwell, Teleferic, K2 Alpin Conference, Radisson Aurum, Alpin Resort (județul Brașov), Radisson Blu (Cluj), DoubleTree by Hilton (Bihor) și Bilbor Chalet (Harghita) au devenit lideri în România la categoriile la care au concurat în cadrul THA.

Evenimentul THA, organizat la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, vine ca o recunoaștere a muncii și eforturilor pe care această industria turismului, hotelurilor și ospitalității le depune zi de zi. Membrii Federația Industriei Hoteliere din România (FIHR) au cumulat 140 de nominalizări și 38 de premii la această ediție.

În fiecare an, THA oferă recunoaștere celor mai importante proiecte din industria turismului și ospitalității din România. Topul îi aduce în prim-plan pe cei mai buni profesioniști din domeniu și subliniază viziunea și performanța investitorilor. Proiectele înscrise pentru THA sunt analizate de un juriu ce include personalități din lumea hotelieră, investitori și consultanți de top.

BUSINESS & CONFERENCE HOTELS

Hotel of the Year – International Hotel Chain, 5 stars

Această categorie se adresează hotelurilor de 5 stele, afiliate unui lanț internațional, care oferă oaspeților servicii și facilități la un nivel de calitate ridicat și au avut performanțe deosebite în 2022.

Locul 3: Marmorosch Bucharest Autograph Collection
Locul 2: InterContinental Athénée Palace Bucharest
Locul 1: JW Marriott Bucharest Grand Hotel

Hotel of the Year – International Hotel Chain, 4 stars

Această categorie se adresează hotelurilor de 4 stele, afiliate unui lanț internațional, care oferă oaspeților servicii și facilități la un nivel de calitate ridicat și au avut performanțe deosebite în 2022.

Locul 3: Courtyard by Marriott Bucharest Floreasca
Locul 3: Mercure Timișoara
Locul 2: Hilton Garden Inn Bucharest Old Town
Locul 1: Crowne Plaza Bucharest Hotel of the Year – Independent

Hotel, 4 & 5 Stars

Această categorie se adresează hotelurilor de 4 & 5 stele, neafiliate unui lanț internațional, care oferă oaspeților servicii și facilități la un nivel de calitate ridicat și au avut performanțe deosebite în 2022.

Locul 3: Hotel Privo
Locul 3: Pleiada Boutique
Hotel Locul 2: Alpin Resort Hotel, Poiana Brașov
Locul 1: Kronwell Brașov Hotel Boutique (Luxury)

Hotel of the Year

Această categorie este dedicată recunoașterii excelenței hotelurilor de tip boutique (luxury), care se diferențiază prin arhitectură și design, atât în exterior, cât și în ceea ce privește camerele, prin autenticitatea conceptului, facilități, locație, servicii de calitate și experiență personalizată pentru clienți.

Locul 3: La Boheme
Locul 2: Suter Palace Heritage Boutique Hotel
Locul 1: Hotel Epoque Relais & Chateaux

Categoria se adresează hotelurilor de 3 stele, care au atras atenția oaspeților prin profesionalism, calitatea serviciilor și facilitățile oferite.

Locul 3: Isabella Boutique Hotel
Locul 3: Ibis Bucharest Politehnica
Locul 2: Schuster Boarding House
Locul 1: Moxy by Marriott Bucharest Old Town

Best Green & Eco-friendly Location

Această categorie se adresează acelor locații care pun accent pe protejarea mediului, oferind totodată o experiență de neuitat oaspeților. Locațiile din această categorie se remarcă prin activitățile prietenoase cu natura: au implementat intern programe green sau eco-friendly, construcția proprietății este certificată eco, folosesc surse de energie solară, au produse din ferme și grădini proprii.

Locul 3: Theodora Golf Club – More Green
Locul 2: Alma Health & Spa Retreat
Locul 1: Bilbor Chalet (Harghita)

Mulți hotelieri și primari din Transilvania

Printre vorbitori s-au numărat Valeriu Bologa – Campeador Inn , Cosmin Sîndean – Elania Resort, Carmen Hărău – Werk Hotel & Spa Hunedoara, Wilma Kellermann-Baans – Danubius Hotels & Ensana Health Spa Hotels, Anca Cristea – Radisson Blu Aurum Brașov, Andreea Balaj – Transilvania Trek, Nina Moldovan – Radisson Blu Cluj, Claudiu Aron – Alpin Resort Poiana Brașov, primarii din Șimleu Silvaniei – Cristian Lazăr și Beclean – Nicolae Moldovan, Barti Tihamer – vicepreședintele Consiliului Județean Harghita (foto jos).

 

 

LEISURE

Leisure Hotel of the Year

Această categorie se adresează hotelurilor de 4 și 5 stele din categoria turismului de agrement, care se remarcă prin servicii excepționale și care pun accent pe experiențele recreative, oferind o gamă largă de activități pentru relaxare și recreere.

Locul 3: Hotel Sinaia
Locul 2: Ana Hotels Sport
Locul 2: Novum by the Sea
Locul 1: Teleferic Grand Hotel

Hotel of the Year for Balneary Tourism

Categorie deschisă hotelurilor din domeniul turismului balnear. Sunt premiate hotelurile care oferă servicii de calitate și dețin centre pentru tratament medical noi sau modernizate, zone spa & wellness bine dotate și personal medical calificat.

Locul 3: Lotus Therm Spa & Luxury Resort Băile Felix
Locul 2: Ana Hotels Europa
Locul 1: Alma Health & Spa Retreat

Best Resort

La această categorie sunt premiate acele unități de cazare tip complex turistic (vile sau căsuțe), clasificate la 4 și 5 stele, care oferă o experiență memorabilă oaspeților prin serviciile și facilitățile diverse și de înaltă calitate.

Locul 3: Resort Casa Timiș
Locul 2: Balvanyos Resort
Locul 1: Singureni Manor, Equestrian Retreat

Most Beautiful Mansion / Castle

Categorie deschisă conacelor sau castelelor (clădiri istorice) care oferă cazare și care se remarcă prin păstrarea arhitecturii originale, prin design și concept și care oferă o experiență de poveste oaspeților prin autenticitatea lor.

Locul 3: Castel Haller
Locul 2: Castle Hotel Daniel
Locul 1: Conacul lui Maldăr

Guest House of the Year (Traditional)

Categorie deschisă pensiunilor care pun accent pe stilul tradițional și îl promovează zi de zi prin turism. Nominalizații în această categorie oferă oaspeților o experiență de neuitat, scot în evidență tradițiile și le fac cunoscute prin design, obiceiuri sau gastronomie.

Locul 3: Viscri 32 – White Barn and Blue House
Locul 2: Casa Savri Sighișoara
Locul 1: Satul Banului

Guest House of the Year (Modern)

Această categorie se adresează acelor pensiuni care se remarcă prin design, concept și arhitectură modernă, dar și servicii de înaltă calitate.

Locul 3: Conacu Boierului
Locul 2: Atra Doftana Boutique Hotel
Locul 1: Hadar Chalet

Best Hotel Spa

Categorie deschisă spa-urilor hoteliere care se remarcă prin design și concept, dar și prin varietatea și calitatea serviciilor oferite – tratamente și masaje.

Locul 3: Vitarium Spa, Alpin Resort Hotel Poiana Brașov
Locul 2: Grand Santerra Spa, Balvanyos Resort
Locul 1: Ana Health Spa, Ana Hotels Europa

Best Winery Accommodation

Categorie deschisă acelor crame care organizează tururi și care oferă și cazare pe domeniile viticole, având în portofoliul de servicii și degustări de vinuri și experiențe culinare deosebite.

Locul 3: Domeniile Panciu Winery & Resort
Locul 2: Castelul Bethlen-Haller
Locul 1: Conacul Apogeum

Best Culinary Experience

Această categorie premiază acele restaurante ale unităților turistice care pun accent pe experiențele culinare ale oaspeților și oferă meniuri variate.

Locul 3: Szikra, Isabella Boutique Hotel
Locul 2: Monark, QOSMO Brașov Hotel
Locul 1: La Hambar, Singureni Manor Equestrian Retreat

 

HOTEL INVESTMENT

Hotel Opening of the Year

Categoria se adresează hotelurilor noi, inaugurate în perioada mai 2022 – aprilie 2023, care au avut un impact deosebit în piața serviciilor turistice.

Locul 1: Radisson Blu Hotel, Cluj

Best Upgrade for a Hotel

Categorie deschisă hotelurilor deja existente pe piață înainte de 2023 și care în ultimul an au făcut investiții majore în renovare și amenajare.

Locul 1: InterContinental Athenee Palace Bucharest

Transaction of the Year

Categoria își propune să premieze cele mai mari tranzacții în domeniul hotelier realizate în ultimele 12 luni (mai 2022 – aprilie 2023).

Locul 1: Achiziția K2 Alpin Conference (fost complex Favorit), Alpin Resort Hotel Poiana Brașov
Locul 1: Achiziția K+K Elisabeta (transformat în Peakture Hotels) de către grupul Balvanyos
Locul 1: Vânzarea Hotelului DoubleTree by Hilton Oradea

Best Hotel Architecture Concept

Categoria vizează să premieze cel mai inovator concept de design (interior și exterior) al unui hotel dintre cele inaugurate în perioada mai 2022 – aprilie 2023.

Locul 3: Aniroc Signature Hotel, Arad
Locul 2: Werk Hotel & SPA
Locul 1: Radisson Blu Aurum Brașov

TOURISM

Best Initiative for Supporting Local Tourism

Categoria își propune să scoată în evidență și să premieze inițiativele sau programele care au susținut relansarea turismul intern (atât în orașe, cât și pe litoral sau în turismul montan) în ultimele 12 luni (mai 2022 – aprilie 2023).

Locul 1: Destinația anului

Best Initiative for Supporting Global Tourism

Această categorie își propune să scoată în evidență și să premieze inițativele sau programele locale care au contribuit la relansarea și promovarea turismului în afară granițelor României.

Locul 1: Ajungi mai repede în destinațiile pe care le iubești! Zboruri charter de pe 15 aeroporturi din țară.

Best Digital Initiative for Inspiring Romanian Tourism

În cadrul acestei categorii vor fi premiate acele inițiative din domeniul digital, platforme sau site-uri care au încurajat turiștii să încerce experiențe unice în România.

Locul 1: Lansarea Travelminit VIP, program de loialitate digital pentru turiști și hotelieri români

Best Program for Incoming Tourism

Această categorie își propune să scoată în evidență și să premieze programele dezvoltate de tour-operatori locali care au contribuit la relansarea și promovarea turismului în România pentru turiștii străini.

Locul 1: Tour of România’s UNESCO Sites, World Synergy Travel

Best Investment în Tourism Industry (other than a hotel)

Categorie deschisă celor care au văzut potențialul diverselor zone din România și au investit în ultimele 12 luni în locații sau alte afaceri în domeniul turismului care au contribuit la păstrarea specificului local, oferirea de experiențe unice sau dezvoltarea ospitalității în general. La această categorie nu se încadrează investițiile în hoteluri.

Locul 1: Aeroportul Internațional Brașov

 

BUSINESS AND PROFESSIONAL EXCELLENCE

General Manager of the Year

Categoria oferă recunoaștere muncii și eforturilor depuse de cei mai buni general manageri de hotel, care în ultimele luni au avut un rol major în performanțele deosebite ale hotelului.

Locul 1: Adrian Adam, Singureni

Manor Employee of the Year

În cadrul acestei categorii sunt premiați acei angajați care în ultimul an s-au remarcat prin spiritul de inițiativa și profesionalism în hotelul unde lucrează și au avut performanțe deosebite.

Locul 3: Dana Gherasim, Sales & Marketing Manager, Hampton by Hilton Cluj-Napoca
Locul 3: Flori Mircioiu, Reservation Manager, Ana Hotels Eforie Nord
Locul 2: Anca Strugariu, Deputy General Manager, Continental Hotels – Sucursala București-Nord
Locul 1: Simona Mârzac, Director Vânzări și Evenimente, InterContinental Athenee Palace Bucharest

Hotel Team of the Year

Această categorie oferă recunoaștere echipelor care s-au mobilizat și au oferit sprijin hotelului din care fac parte, dar și care s-au evidențiat prin profesionalism și calitatea deosebită a serviciilor și grija față de oaspeți.

Locul 1: Alpin Resort Hotel, Poiana Brașov

Chef of the Year

Categoria oferă recunoaștere bucătarilor șefi care s-au adaptat noilor cerințe ale clienților, demonstrând flexibilitate și inovație.

Locul 1: Alexandru Dumitru, Singureni Manor

CSR Initiative of a Hotel or Travel Agency

Categoria premiază cea mai bună inițiativă a unui hotel sau agenție de turism în domeniile sănătate, educație, mediu, precum și cele ce au în vedere dezvoltarea comunității locale.

Locul 1: Campania “Donăm sânge împreună!” în parteneriat cu Poliția Capitalei, Sheraton Bucharest Hotel

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Peste 184 de mii de angajați în Bihor. Majoritatea lucrează în servicii

Articolul următor
Am lansat Laboratorul Regina Maria Cluj (LRMC), cel mai mare laborator regional, cu tehnologie de ultimă generație, pentru rezultate sigure și rapide, primul pas către un diagnostic și un tratament corect”, anunță conducerea rețelei. 

Rețeaua Regina Maria a investit 30 de milioane de euro la Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share