Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Vin și Artă naivă în Cetatea Oradea

Asociația pentru Cultura și Civilizația Vinurilor Millésime va organiza cea de-a V-a ediție a Salonului Vinurilor Millésime, în  9 – 11 Iunie, în Cetatea Oradea.

Nu mai puțin de 26 de expozanți vor participa în weekend cea de-a V-a ediții a Salonului Vinurilor Millésime, în Cetatea Oradea. Vizitatorii vor putea degusta peste 250 de vinuri. Printre participanți se vor regăsi și două crame bihorene: Corbuț și Familia Darabont.

„Ca în fiecare an, orădenii vor avea posibilitatea să deguste cele mai noi vinuri la standurile producătorilor și importatorilor, vor avea posibilitatea să discute cu profesioniști din domeniu despre cele mai noi tendințe, despre tehnicile de obținerea vinului, dar și să afle mai multe detalii despre povestea din spatele fiecărui vin”, spune Dorin Popa, președintele Aociației Millésime.

Pe lângă partea de salon al vinului, de expozitie și degustare, organizatorii au pregătit și o serie de masterclas-uri unde iubitorii de vin își vor putea aprofunda cunoștințele și vor avea ocazia să guste vinuri de top în ediții ultra limitate.

 

  Teme în cadrul salonului:

  • Lansare proiect de cercetare: Civilizatia și Cultura Vinului în Mediu Universitar;
  • Vernisaj, prima expoziție de Artă Naivă de Origine Controlată.
  • Feteasca albă, un soi nobil românesc de top în portofoliu de identitate a vinului românesc.

 

 

Program

9 IUNIE

  • 11:00 Masterclass Fetească Albă – Dorin Popa;
  • 14:30 Masterclass Trilogia DAVINO – Revelatio / Domaine Ceptura Rouge / Flamboyant cu Dan Balaban de la DAVINO – unul dintre cei mai valoroăi producători din România în competiția calității, care a creat branduri emblematice, propune trei branduri în competiție, cu degustări în duet din ani diferiți;
  • 17:30 Masterclass Wines of California – descoperim producători cu ediîii limitate cu multă personalitate și în care poți să descoperi o altă față a Americii viti-vinicole – cu Ovidiu Bozga – ReWine.
  • IUNIE
  • 12:00 Masterclass „Shades of Bubbles” – Champagne, oricând o provocare – cu Imre SZAKACS-ORHA – Fondator al organizației Wine-in-Business, care este departamentul de educație în domeniul vinului al ACS, fiind primul program WSET autorizat în România – Posesor al diplomei WSET 4 eliberată de Weinakademie Osterreich – Primul trainer WSET din România
  • 15:00 Masterclass La Stejari: Un terroir descifrat pe verticală – cu Narcis Georgiu Certified Sommelier în Court of Master Sommeliers, Americas, a lucrat 7 ani în Franța în restaurante cu stele Michelin, iar acum s-a întors la origini în Recaș reprezentând a 2-a generație din istoria modernă a Cramelor Recaș.

 

Salonul Vinurilor Millésime va fi deschis vizitatorilor după următorul program: vineri, 9 iunie, între orele 16:00 – 20:00, sâmbătă, 10 iunie, între orele 14 –20 :00, iar duminică, 11 iunie, între orele 14:00 – 20:00. Biletele pot fi cumpărate online, pe site-ul evenimentului.

Locația unică în care se desfășoară Salonul, Cetatea Oradea, este unul din cele mai vizitate obiective turistice din oraș, care timp de trei zile va deveni punctul de atracție al tuturor iubitorilor de bun gust.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Ne mândrim cu angajamentul nostru de a reduce costurile de energie și, în același timp, de a fi sustenabili din punct de vedere ecologic, încercând să minimizăm impactul nostru ecologic ca o companie responsabilă.

Delta Engineering va produce curent electric

Articolul următor

Hidroelectrica anunță intenția de listare pe Bursa de Valori București. Vezi oferta

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share