Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Antreprenorii din Maramureș își fac intrarea în Slovacia

Președintele CCIM, Florentin Tuș, a condus o delegație a oamenilor de afaceri maramureșeni la Trnava (Slovacia).

Cinci companii din județ au participat la o misiune economică în această țară organizată de Camera de Comerț și Industrie Maramureș (CCIM).

Președintele CCIM, Florentin Tuș, a condus o delegație a oamenilor de afaceri maramureșeni la Trnava (Slovacia). Au fost prevăzute o întâlnire regională la care au participat camere de comerț din Slovacia, Ungaria, Republica Moldova și România (țara noastră fiind reprezentată de CCIM), întâlniri business to business, vizite la companii, incluse în programul unei misiuni economice.

Întâlnirea regională a camerelor de comerț oferit prilejul unui schimb aprofundat de opinii cu privire la prioritățile de pe agendă și obiectivele majore ale organizațiilor camerale prezente, cu accent pe consolidarea relațiilor externe precum și pe intensificarea cooperării între mediul de afaceri din cele patru țări.

Președintele CCIM a asigurat partenerii slovaci de intensificarea relațiilor parteneriale, în baza acordului de cooperare semnat anul trecut în Trnava. În cadrul întâlnirii regionale, a avut loc o scurtă prezentare a organizației camerale  și a principalilor indicatori economici ai județului Maramureș, susținută de Oana Bran, dir. Direcția Servicii & Evenimente. CCIM a mai fost reprezentată de Diana Cheța, director Direcția economică, și Tatiana Sasu, director Direcția de pregătire profesională.

La misiunea economică s-au înscris cinci companii din Maramureș: Epurom, Solmiflor, Teuton Nord, Polichim, R&B Com. Acestea au prezentat oferta lor de produse, servicii și de export.

Ele au manifestat deschidere lor de cooperare cu companii slovace cu același profil de activitate, posibilități de distribuție și producție. Rundele de întâlniri B2B cu reprezentanți ai unor firme locale din Trnava au condus la stabilirea unor legături de afaceri pentru firmele din Maramureș.

În cadrul programului au mai fost prevăzute o vizită la compania slovacă Apimed, filozofia sa fiind cea de a produce soiuri de hidromel în funcție de diferite tipuri de miere, respectiv la Piesťany, oraș cunoscut pentru resursele sale naturale unice șu apa sulfuroasă cu o temperatură care atinge 70ºC.

Conducerea Camerei de Comerț și Industrie Trnava va reveni în toamnă în Maramureș, pentru a participa la expoziția de bunuri de larg consum Rivulus Dominarum, alături de câteva companii slovace interesate de oportunități de afaceri în județ.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Biroul Roman de Audit Transmedia (BRAT) lansează noile rezultatele ale Studiului de Audiență OOH (SAO) care măsoară audiența panourilor publicitare stradale statice și digitale și profilul acestei audiențe pentru perioada martie 2022 – februarie 2023.

Clujul și Oradea cresc în interesul pentru publicitatea de pe panouri

Articolul următor
Pentru a marca debutul în orașul viitorului, Untold și artistul Armin Van Buuren au stabilit două recorduri mondiale, pe cea mai cunoscută clădire din lume, Burj Khalifa, simbol al orașului Dubai: un show live la cea mai mare înălțime realizat vreodată pe cea mai înaltă clădire de pe planetă și folosirea în timpul show-ului a celui mai mare ecran led din lume.

Untold va face un festival în Dubai

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share