Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Campus în valoare de 154 de milioane de lei construit la Arad prin PNRR

Un campus pentru învăţământul profesional de tip dual va fi construit în municipiul Arad, cu o finanţare de peste 154 de milioane de lei, cea mai mare parte a banilor fiind obţinuţi de municipalitate prin PNRR.

Proiectul face parte din Componenta 15, Programul-pilot pentru dezvoltarea consorțiilor regionale pentru învățământ dual: „Implicare în Nevoia de Inovare Tehnologică și Inițiative privind Angajabilitatea Tinerilor Incluși în Viziunea Educațională duală, I.N.I.T.I.A.T.I.V.E. d”.

Primarul municipiului Arad, Călin Bibarţ, a afirmat că aprobarea proiectului depus prin PNRR „reprezintă un pas important în asigurarea unui sistem de educaţie de înaltă performanţă în Arad“.

„Învăţământul dual reprezintă o prioritate pentru acest oraş, asigurând continuitatea forţei de muncă pentru agenţii economici, dar şi o profesie necesară pentru tineri“, a spus Bibarţ.

Proiectul face parte din Componenta 15, Programul-pilot pentru dezvoltarea consorţiilor regionale pentru învăţământ dual, iar finanţarea totală se ridică la 154.563.570 lei (TVA inclus). Contribuţia municipiului Arad la construirea campusului este de 17.071.403 lei (TVA inclus).

Pentru acest proiect, Primăria Arad a pus la dispoziţie un teren în suprafaţă de 20.000 de metri pătraţi, situat în partea de nord a oraşului, în apropierea centurii rutiere (DN 7), respectiv poziţionat între strada Câmpul Liniştii şi Calea 6 Vânători.

Ce va cuprinde campusul?

Se are în vedere construirea unor clădiri eficiente din punct de vedere energetic, care vor cuprinde spaţii de învăţământ, spaţii de cazare, cantine, baze sportive, săli de lectură, bibliotecă, centru media, ateliere de practică, spaţii de recreere ce vor deservi liceele şi instituţiile de învăţământ superior de stat.

Finalizarea proiectului este estimată pentru anul 2026.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), prin Autoritatea de Management pentru Programul Sănătate (AMPS), a delegat Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADRNV) atribuțiile privitoare la implementarea proiectelor finanțate în cadrul acestuia în regiune.

15 ani pentru macheta Spitalului Regional de Urgență Cluj. "Îl terminăm în 2027"

Articolul următor

Plexus marchează „Ziua Femeii Inginer” prin luminarea clădirii în verde/mov

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share