Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Plexus marchează „Ziua Femeii Inginer” prin luminarea clădirii în verde/mov

În 23 iunie, în întreaga lume, se celebrează „Ziua Internaţională a femeilor ce activeaza în domeniul ingineriei”.

Pentru o lungă perioadă de timp, ingineria a fost percepută ca un domeniu aparținând bărbaților, iar femeile active în aceste zone, de multe ori, erau considerate excepții. Chiar daca femeile inginer sunt încă minoritare în acest domeniu, există multe femei care au reușit să aibă succes. Aceste femei au reușit să spargă stereotipurile și să demonstreze celorlalți că profesioniștii pot reuși în domeniu, indiferent de sexul lor.

În 23 iunie, în întreaga lume, se celebrează „Ziua Internaţională a femeilor ce activează în domeniul ingineriei”, pentru a recunoaște rolul important al acestora în domeniul tehnic și pentru a încuraja și sprijini accesul și participarea lor la educație, formare și cercetare în această arie, la toate nivelurile.

 

Plexus oferă șanse egale

„Plexus este compania care oferă șanse egale pentru toată lumea în a se dezvolta și a-și descoperi potențialul în toate domeniile, cu atât mai mult în domeniul ingineriei, care reprezintă o arie crucială pentru activitatea companiei. Plexus a celebrat astăzi toate doamnele și domnișoarele care și-au însușit un rol tehnic, fie ca inginer, fie ca tehnician, care au dovedit de foarte multe ori că sunt femei influente în echipele companiei, dar și educatori, inovatori, lideri care nu numai că încalcă stereotipul, dar sunt și modele, mentori pentru următoarea generație de specialiști de sex feminin în domeniul tehnic”, a precizat Luminița Popa, manager HR Plexus Oradea.

Ziua „Femeii in Inginerie” a fost fi marcată și la nivel public printr-o proiecție de lumini verde/mov (culorile specifice pentru acest eveniment) pe clădirea companiei. Clădirea Plexus a fost luminată în verde/mov toată noaptea, iar între orele 22:30 – 22:45 au fost stinse toate luminile din jur.

„Această zi reprezintă o ocazie importantă de a promova cariera femeilor care lucrează în domeniul ingineriei și de a evidenția oportunitățile de carieră extraordinare disponibile. Daca îți dorești un rol de tehnician sau inginer în domeniul electronicii, compania Plexus oferă diverse oportunității în diverse arii”, a adăugat Luminița Popa.

Potrivit datelor de la Ministerul Finanțelor, Plexus a avut în anul 2022 o cifră de afaceri de 1,090 miliarde de lei și un profit net de 20,085 de milioane de lei. În 2022, Plexus Services RO a avut un număr mediu de angajați de 1.696 de persoane fiind unul dintre cei mai mari angajatori din Bihor. La sfârșitul lunii mai 2023, numărul angajaților a trecut de 2.200, peste 1.000 fiind femei, iar 130 de femei lucrează pe post de inginer sau tehnician.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Campus în valoare de 154 de milioane de lei construit la Arad prin PNRR

Articolul următor

Leoni Wiring Systems România a inaugurat a zecea fabrică din România, la Beiuș

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share