Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Urmașii haiducului Blidaru au făcut o donație de mobilier în Maramureș

Producătorul clujean de mobilier Alyna a decis să doteze o grădiniță din localitatea maramureșeană Tămaia.
Donația pentru instituția de învățământ a constat în mobilier modern realizat manual | Foto: Comuna Fărcașa

Producătorul clujean de mobilier Alyna a decis să doteze o grădiniță din localitatea maramureșeană Tămaia.

“Marea majoritate a celor care locuiesc în Țara Codrului au auzit despre haiducul Blidaru. Originar din satul Odești, comuna Băsești, Vasile Blidaru este considerat ultimul „haiduc” al rezistenței anticomuniste.

Unul dintre nepoții săi, Petrică Chiș, care desfășoară activități pe teritoriul comunei Fărcașa, a făcut recent o donație pentru grădinița din satul Tămaia, în valoare de 20.000 de lei. Donația s-a făcut prin intermediul fiicei lui, Alina care, împreună cu soțul său, Paul Augustin, au o afacere în Cluj-Napoca.

Aceasta a constatat în dotarea grădiniței din Tămaia cu mobilier nou, ergonomic, cu diferite pictograme confecționate din material specific învățământului preșcolar”, potrivit administrației locale.

Producătorul clujean de mobilier Alyna a decis să doteze o grădiniță din localitatea maramureșeană Tămaia.  

Așteptă și alți antreprenori locali

„Sunt foarte încântat de gestul făcut de Petrică Chiș care, iată, a înțeles că educația copiilor are un rol deosebit pentru întreaga societate încă de la cele mai fragede vârste. El considerat că este moral și util ca o parte din beneficiile obținute din activitățile pe care le desfășoară în comuna noastră să se întoarcă în comunitate sub forma unei sponsorizări.

Desigur, noi ca administrație, ne-am străduit să dotăm toate unitățile de învățământ, inclusiv grădinițele, cu mobilier adecvat zilelor noastre doar că, la grădinița din Tămaia acesta era destul de uzat. Această donație ne-a oferit posibilitatea de a dota sala de clasă cu echipament nou și modern.

Viorelia Vele, directorul Școlii Gimnaziale Lucian Blaga din Fărcașa, sublinia că, prin achiziționarea acestor bunuri, vom spori calitatea învățământului, iar micuții se vor bucura de condiții sigure și confortabile pentru educația și dezvoltarea lor. Așteptăm și alți antreprenori locali la gesturi similare”, a spus Ioan Stegeran, primarul comunei Fărcașa.

Producătorul clujean este axat pe fabricația și comercializarea de mobilă și accesorii home & deco, personalizate sau făcute manual, din lemn masiv printate, adresate mai ales copiilor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Încă o autogară nouă în Bihor. S-a lansat licitația pentru autogara din Săcueni

Articolul următor
Având în vedere că nu doar Strabag trebuie lăudată pe un lot unde și Geiger Transilvania este executant, am decis să dedicăm reportaje și despre Geiger, cu imagini nocturne de pe lotul Chețani - Câmpia Turzii al A3, având la modă reacții care susțin “portocală mecanică” (UMB).

Autostrada Mureș – Cluj se construiește la lumina reflectoarelor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share