Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Autostrada Mureș – Cluj se construiește la lumina reflectoarelor

Având în vedere că nu doar Strabag trebuie lăudată pe un lot unde și Geiger Transilvania este executant, am decis să dedicăm reportaje și despre Geiger, cu imagini nocturne de pe lotul Chețani - Câmpia Turzii al A3, având la modă reacții care susțin “portocală mecanică” (UMB).
Tura de noapte de la Geiger Transilvania lucrează între orele 19:00 și 05:00 | Foto: Marton Kodok

Activitatea de pe Autostrada Transilvania (A3) a constructorului mureșean Geiger a fost surprinsă în timpul nopții.

“Având în vedere că nu doar Strabag trebuie lăudată pe un lot unde și Geiger Transilvania este executant, am decis să dedicăm reportaje și despre Geiger, cu imagini nocturne de pe lotul Chețani – Câmpia Turzii al A3, având la modă reacții care susțin “portocală mecanică” (UMB).

Pozele sunt dintr-un episod pilot, generic le dăm numele de “Geiger – Green Lantern”. Sperăm că episodul pilot va fi urmat de “sezoane” de reputație pozitivă, reportaje și filmări nocturne din dronă”, a explicat Martok Kodok, membru al Asociației Pro Infrastuctură (API).

Stratul de bază, săptămâna viitoare

“Sunt poze de pe zona de pământ armat de la pasajul peste breteaua 1 / nodul Chețani și de la zona de consolidări – tranșee umplute cu piatră brută și deasupra executate perne din balast ranforsate cu geogrile unidirecționale pe trei direcții.

Au de băgat 70.000 mc de balast. Tura de noapte lucrează între 19:00 și 05:00 dimineața. De săptămâna viitoare se începe așternerea a minimum 1.000 de tone pe zi de asfalt strat de bază”, a menționat Kodok.

API susține că asocierea Strabag – Geiger are capacitatea tehnică, financiară și de management ca să finalizeze cei 15,7 km dintre Câmpia Turzii și Chețani până în decembrie anul acesta, față de august 2024, potrivit contractului.

Proiectul Autostrăzii Transilvania (Braşov – Borş), parte din A3, a început în 2004, în baza unui contract încheiat cu compania americană Bechtel, ce trebuia executat până în 2012. A3 a fost împărțită inițial de autoritățile române în două proiecte, București – Brașov și Brașov – Cluj-Napoca – Borș, lungimea sa fiind de 584 km.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Producătorul clujean de mobilier Alyna a decis să doteze o grădiniță din localitatea maramureșeană Tămaia.

Urmașii haiducului Blidaru au făcut o donație de mobilier în Maramureș

Articolul următor
O vizită de suflet la Beclean: Ovidiu Lipan Țăndărică, unul dintre cei mai mari artiști ai României - muzician, compozitor și talentat baterist român - a vizitat stațiunea turistică Băile Figa.

Băile Figa, vizitate de celebrități din muzică și sport

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share