Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Băile Figa, vizitate de celebrități din muzică și sport

O vizită de suflet la Beclean: Ovidiu Lipan Țăndărică, unul dintre cei mai mari artiști ai României - muzician, compozitor și talentat baterist român - a vizitat stațiunea turistică Băile Figa.
“Internaționalele” de la Gloria Bistrița s-au relaxat în complexul Legacy din Băile Figa | Foto: Primăria Beclean

Mai multe personalități din lumea artelor și cea a handbalului au vrut să vadă, la fața locului, investițiile din stațiunea bistrițeană.

“O vizită de suflet la Beclean: Ovidiu Lipan Țăndărică, unul dintre cei mai mari artiști ai României – muzician, compozitor și talentat baterist român – a vizitat stațiunea turistică Băile Figa. A fost o onoare să îi putem arăta frumusețile orașului nostru”, a relatat primarul Nicolae Moldovan.

La Băile Figa au fost, împreună cu familiilor lor, și handbalistele Natalia Nosek (Polonia) și Seynabou Mbengue Rodriguez (Spania), ambele legitimate la CS Gloria 2018 Bistrița. Ele și-au petrecut o zi în Beclean, relaxându-se la Băile Figa. “Este o bucurie să avem asemenea oaspeți”, a spus edilul orașului.

Țăndărică, ambasador al WTF Rock Festival, a fost în vizită și la Castelul Teleki din Posmuș. “Mă bucur că am putut să vă fiu călăuză în turul castelului. Aveți parte de toată aprecierea noastră pentru tot ceea ce faceți și vă mulțumim pentru vizită. Ușile Porții Transilvaniei, Bistrița-Năsăud, sunt mereu deschise pentru prieteni și oameni care fac cinste întregii țări”, i-a transmis președintele Consiliului Județean (CJ), Emil Radu Moldovan.

Turismul din județ, revigorat cu fonduri europene

La o populație de 13.000 de locuitori, Becleanul a materializat proiecte europene de 60 milioane de euro (bugetul orașului pe 10 ani). Printre cele mai ambițioase proiecte programate sau în execuție se numără Grădina Urbană Transilvania – 49 ha, un mixt de investiții publice și private cu hoteluri, parcuri, sere, grădinițe (30 de milioane de euro), centura ocolitoare cu pod peste Someș (17 milioane).

Castelul Teleki, aflat acum în proprietatea CJ Bistrița-Năsăud, a fost reabilitat din temelii, cu 5,2 milioane de euro, în perioada 2019-2022, prin Programul Operațional Regional.

S-au făcut lucrări de subzidire, bolțile au fost salvate, s-au găsit soluții pentru a reface acoperișul, păstrând arhitectura veche. Blazonul familiei Teleki, descoperit sub zidărie, a fost curățat și protejat. Corpurile 2 și 3 ale castelului sunt refăcute și acoperite.

Între obiectivele din județ incluse la finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență, în cadrul apelului destinat rutelor turistice și culturale, se numără Cetatea Medievală Bistrița, Castelul Arcalia, Biserica Evanghelică Herina, ansamblul Bisericii Evanghelice Jelna.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Având în vedere că nu doar Strabag trebuie lăudată pe un lot unde și Geiger Transilvania este executant, am decis să dedicăm reportaje și despre Geiger, cu imagini nocturne de pe lotul Chețani - Câmpia Turzii al A3, având la modă reacții care susțin “portocală mecanică” (UMB).

Autostrada Mureș – Cluj se construiește la lumina reflectoarelor

Articolul următor
Forul județean din Sălaj a anunțat semnarea constractului pentru reabilitarea drumului județean (DJ) 109.

GP Săgeata și Vodstroi câștigă contractul pentru drumul județean Cluj - Sălaj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share