Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Începe implementarea proiectului de conservare în Defileul Crișului Repede

created by dji camera

Marți, 11 iulie, s-a semnat contractul de finanțare cu fonduri europene pentru proiectul „Implementarea de măsuri active de conservare pe teritoriul sitului Natura 2000 ROSCI0062 Defileul Crișului Repede – Pădurea Craiului”.

Investiția se realizează în cadrul unui parteneriat dintre Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate (ANANP) – ca lider de proiect, Consiliul Județean Bihor și prinăriile Vadu Crișului, Șuncuiuș, Dobrești și Bratca.

Obiectivul general al proiectului este „Creşterea gradului de protecţie şi conservare a biodiversităţii în situl Natura 2000 ROSCI0062 Defileul Crișului Repede – Pădurea Craiului, prin implementarea măsurilor active de conservare și a măsurilor specifice prevăzute în Planul de Management al sitului”.

 

Ce prevede proiectul

Concret, se urmărește menținerea și/sau îmbunătățirea stării de conservare favorabilă pentru minim 10 specii și minim 5 habitate de interes comunitar pe perioada implementării proiectului și încă cel puțin cinci ani de la finalizarea lui.

Acest lucru presupune realizarea a 3 centre de management, cercetare și educație ecologică, amenajarea sau reamenajarea a 5 peșteri, realizarea unei zone de vizitare a biodiversității și reconstruirea ecologică a 5,22 ha de habitat acvatic (Lacul Vida).

Proiectul va fi finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020, iar perioada de implementare este 11.07.2023 – 31.12. 2023. Valoarea contractului de finanțare este 40.063.628,66 lei, cu TVA.

Vă reamintim că procedura de atribuire pentru „Lucrări de reconstrucție ecologică a Lacului de acumulare Luncasprie” este în desfășurare, cele 4 oferte depuse fiind în etapa de evaluare. Licitația pentru construirea centrelor de management este în curs, iar procedura de atribuire pentru amenajarea peșterilor urmează să fie lansată.

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Biroul de avocatură Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a anunțat că a finalizat cu succes două dosare legate de proiectarea și executarea unuia dintre cele patru loturi ale Autostrăzii Sebeș-Turda (A10).

Despăgubiri de 50 de milioane de euro pe Autostrada Sebeș – Turda

Articolul următor
Iulius Mall Cluj a pregătit catalogul The Look of Summer, cu idei de ținute pentru festival, dar și ponturi despre cum poți să le combini pentru a obține un outfit ce te va pune și pe tine în lumina reflectoarelor.

Iulius Mall Cluj se pregătește de Electric Castle

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share