Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Șomajul în Bihor rămâne constant

Rata şomajului înregistrat în evidenţele AJOFM Bihor în luna iunie 2023 a fost de 1,2%, la fel ca și în luna precedentă.

La sfârșitul lunii iunie, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Bihor erau înregistrați 2.800 șomeri (din care 1.556 femei), rata șomajului fiind de 1,2%.

„Comparativ cu luna precedentă, rata șomajului a fost de 1,2 %, în această lună acest indicator a fost egal cu luna precedentă. Din totalul de 2.800 persoane înregistrate în evidențele AJOFM Bihor, 1.132 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 1.668 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 2.052 șomeri provin din mediul rural și 748 sunt din mediul urban”, spune Békési Csaba, directorul executiv al AJOFM Bihor.

Structura șomajului

Șomerii cu studii primare au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Bihor (30%) , urmat de cei cu studii gimnaziale (25,3%), iar 2% au absolvit studiile postliceale. Șomerii cu studii liceale reprezintă 20% din totalul șomerilor înregistrați, cei cu studii profesionale 13,7% iar cei cu studii superioare reprezintă 9% .

„Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 17% persoane foarte greu ocupabile, 34% greu ocupabile, 42% mediu ocupabile, iar 7% sunt persoane ușor ocupabile. Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre”, a precizat șeful AJOFM Bihor.

Informaţii detaliate despre structura şomajului la nivelul jueţului Bihor sunt afişate pe pagina de internet a AJOFM Bihor la adresa www. anofm.ro.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Regiunea Banat – Crișana vrea să devină cea mai ofertantă zonă turistică din țară

Articolul următor
A fost desemnat câștigătorul contractului pentru construirea drumului de legătură (DX A3) dintre Autostrada Transilvania (A3) și Drumul Național 1 (localitatea Tureni, din județul Cluj).

Dimex are un an și jumătate să facă drumul expres spre Autostrada Transilvania

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share