Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Legume și fructe de la producători locali în prima Piață volantă din Oradea

Astfel de piețe volante vor fi organizate în fiecare sâmbătă în Piața Unirii, când piața nu va fi ocupată cu alte evenimente.

Prima piață volantă din Oradea a adunat în Piața Unirii, sâmbătă, 15 iulie 2023, circa 20 de producători locali. Orădenii care au trecut pragul târgului au avut ocazia să se aprovizioneze cu roșii, ceapă, cartofi, castraveți, fasole verde, morcovi, măcriș, lămâiță, pepene, lebeniță, caise, piersici, mure, afine și alte legume și fructe de sezon de la producători locali.

Nu a lipsit mierea și produsele apicole, dulcețurile, gemurile și siropurile, lavanda și produse din lavandă și florile.

Cea mai mare coadă din piață era la toneta cu mezeluri Casa Țăranului Român, care a venit tocmai de la Beiuș cu salamuri, mezeluri și afumături. De la târg nu a lipsit cașcavalul și brânzeturile.

Idee bună

Majoritatea micilor producători erau încântați de ideea organizării unor astfel de piețe volante.

Molnar Dezso a venit din Borș cu ceapă, cartofi, roșii, morcovi și alte legume din ferma proprie.

„Am masa și în Piața Cetate, dar acolo nu prea vin clienți și sunt mulți care aduc marfă de la engross. Mă bucur că se organizează astfel de piață, unde poate ajunge mai ușor orădenii”, ne-a spus micul fermier.

Delia Bone a venit tocmai de Roșia, unde are o fermă de mure ecologice și zmeură, construită pe fonduri europene.

Delia Bone are o plantație de mur și zmeur ecologic

„Am făcut o fermă de zmeur și mur pe fonduri europene, care se întinde pe 4,5 hectare la Roșia. Din toamnă vom fi certificați ecologic. Este foarte greu să ne vindem produsele în România. Încercăm să găsim parteneri străini. Aici toată lumea se bate cu pumnul în piept: produse românești, gusturi românești, dar doar vorbe. Ideea piețelor volante mi se pare bună, dar programul ar trebui extins, pentru că lumea iese la plimbare mai târziu”, ne-a precizat Delia Bone.

 „Ceea ce se întâmplă aici este expresia firească prin care autoritățile încearcă să creeze relația dintre producătorul local autentic și consumator. Din punctul meu de vedere, atât producătorul cât și consumatorul au nevoie de un asemenea spațiu, pentru a putea crea relații firești, comerciale pe produse autentice românești”, ne-a declarat Cristian Buzle, directorul executiv al AFIR Bihor.

„E bine că avem o piață volantă în oraș, dar nu este suficient. Aceste piețe trebuie extinse și la nivel de cartiere”, este de părere Adrian Madar, consilier PSD, care susține că Primăria Oradea, organizatoarea pieței, și-a însușit idea PSD, dar a pus-o prost în aplicare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Fiind într-o vizită academică la New York, am acceptat cu plăcere și curiozitate invitația UiPath și a domnului Daniel Dines de a vizita sediul general UiPath din New York.

Rectorul Universității Babeș-Bolyai s-a întâlnit cu miliardarul de la UiPath

Articolul următor
Pasarela Armătura, parte integrantă a proiectului de revitalizare a culoarului de mobilitate nemotorizată aferent râului Someș, este pregătită să faciliteze traficul velo și pietonal, au anunțat proiectanții Someș-Top-Grup și CVBP Infrastructură.

Pasarela Armătura, dată în folosință odată cu parcul

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share