Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Rectorul Universității Babeș-Bolyai s-a întâlnit cu miliardarul de la UiPath

Fiind într-o vizită academică la New York, am acceptat cu plăcere și curiozitate invitația UiPath și a domnului Daniel Dines de a vizita sediul general UiPath din New York.
Reuniune a specialiștilor companiei din zona Europa, Orientul Mijlociu și Africa | Foto: UiPath

Diriguitorul instituției clujene a fost invitat la „cartierul general” al companiei americane fondată de români.

Rectorul Universității Babeș-Bolyai (UBB) Cluj-Napoca, Daniel David, a făcut o deplasare în SUA, ajungând și la UiPath. ,,Fiind într-o vizită academică la New York, am acceptat cu plăcere și curiozitate invitația UiPath și a domnului Daniel Dines de a vizita sediul general UiPath din New York.

Este un mediu de lucru care arată spectaculos – și în interior și în context – și care te cam incită la a fi cel mai bun. Așa cum știm, UiPath este un lider și trendsetter în domeniul automatizării robotice a proceselor.

Noile dezvoltări anunțate, legate de integrarea acestora cu inteligența artificială, sunt demersuri inovative „cutting-edge” care sunt de mare interes și pentru UBB.

Sper ca în curând să facem public un demers important de colaborare instituțională pentru UBB (studenți și personal academic), dar și pentru societatea românească. M-am bucurat mult să cunosc aici și români performanți care lucrează în echipa internațională din New York”, a spus Daniel David (foto).

Avere de 4,5 miliarde de euro

Dines este un antreprenor român cofondator, în 2005, alături de Marius Tîrcă, al UiPath (inițial DeskOver), companie care oferă servicii de automatizare a proceselor și facilitează construirea, implementarea și gestionarea roboților software care imită acțiunile oamenilor care interacționează cu sistemele și software-ul digital.

UiPath are prezență în 29 de țări, din care operațiunile principale sunt în SUA, România și Japonia. În ianuarie 2022, averea lui Dines a fost evaluată la 4,5 miliarde de euro.

UiPath, companie specializată în domeniul Enterprise Robotic Process Automation, primul unicorn românesc (startup IT evaluat la peste 1 miliard de dolari, n. red.), are la Cluj un birou în urma achiziţiei Platformei Smart Data de la firma de software Recognos. Biroul de la Cluj  este condus de Andrei Roth, fost manager în echipa locală Recognos.

Demisionează, dar rămâne președinte

Dines va demisiona, din 1 ianuarie 2024, din funcția de co-CEO al UiPath, pe care o va gestiona individual, de acum înainte, Rob Enslin, potrivit Startup Cafe. El va activa într-o nouă poziție la UiPath, de Chief Inovation Officer, conducând inițiativele tehnologice și de inteligență artificială ale companiei.

“Voi continua să servesc în calitate de președinte executiv al Consiliului de Administrație, unde voi colabora cu Rob pentru decizii strategice și voi provoca echipa de conducere să susțină cel mai important ingredient al nostru, pentru succes și fericire: cultura noastră”, a detaliat Dines.

Enslin a venit la UiPath anul trecut, având experiență în companii precum Google și SAP. În 2021, după listarea la Bursa din New York, UiPath avea o valoare de piață de 44 de miliarde de dolari (80 dolari / acțiune), însă aceasta a coborât la 9,2 miliarde în prezent.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Potrivit Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), în iunie 2023, la nivel național, au fost încheiate 44.419 de tranzacții, cu 22% mai puține față de mai 2023, când au avut loc 57.199, se menționează într-o analiză a agenției Blitz Imobiliare Cluj. 

Scad chiriile la Cluj-Napoca și Timișoara

Articolul următor

Legume și fructe de la producători locali în prima Piață volantă din Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share