Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Pasarela Armătura, dată în folosință odată cu parcul

Pasarela Armătura, parte integrantă a proiectului de revitalizare a culoarului de mobilitate nemotorizată aferent râului Someș, este pregătită să faciliteze traficul velo și pietonal, au anunțat proiectanții Someș-Top-Grup și CVBP Infrastructură.
Structura oferă o legătură între strada Nădășel și Parcul Armătura peste cursul de apă | Foto: STG, Municipiul Cluj-Napoca

Obiectivul de infrastructură de peste pârâul Nadăș, din Cluj-Napoca, va fi inaugurat în 17 iulie.

Pasarela Armătura, parte integrantă a proiectului de revitalizare a culoarului de mobilitate nemotorizată aferent râului Someș, este pregătită să faciliteze traficul velo și pietonal, au anunțat proiectanții Someș-Top-Grup și CVBP Infrastructură.

“Suprafața ocupată de proiect este de 32.284 mp, dintre care pasarela 270 mp. Această structură arhitecturală oferă o legătură între str. Nădășel și Parcul Armătura peste cursul de apă Nadăș, proiectul încurajând dezvoltarea sustenabilă și promovarea mobilității active”, au precizat aceștia.

STG este o companie românească fondată în 2014, cu 14 ingineri și tehnicieni specializați în proiectare infrastructură rutieră, construcții hidrotehnice și economie.

Parc reabilitat cu 3,6 milioane de euro

Lucrările la Parcul Armătura sunt executate de Nord Conforest Cluj. Municipalitatea va redeschide Parcul Armătura, reabilitat cu 18 milioane lei, inclusiv taxa pe valoarea adăugată, cu fonduri UE. prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

Lucrările au constat în revitalizarea culoarului de mobilitate din zona parcului; plantarea a 205 de arbori noi pe 3,2 ha; modernizarea  infrastructurii pietonale şi ciclistice pe maluri; un podeţ pietonal şi velo; mobilier urban modern; stații de încărcare pentru biciclete și trotinete electrice; sistem de iluminat cu led; rețea wireless cu acces gratuit la internet; zone de joacă, alei pietonale, terenuri de sport.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Legume și fructe de la producători locali în prima Piață volantă din Oradea

Articolul următor
Prin deschiderea noului magazin rețeaua va beneficia de o structură de 20 de unități la finalul anului, a transmis Cristina Ivasuc, director general al Sabon România

Sabon va deschide al doilea magazin la Cluj. “E o piață interesantă”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share