Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Liber în Ținuturile Hațeg și Gugulanilor pe Via Transilvanica

Lucrările de pe Via Transilvanica au loc în zona Sarmizegetusa Ulpia Traiana.
Romeo Dunca s-a deplasat cu elicopterul pentru a face un plan de ansamblu pentru toată zona | Foto: ATS

Administratorii rutei turistice care străbate România în diagonală au anunțat refacerea traseului care părea compromis în județul Caraș-Severin.

Lucrările de pe Via Transilvanica au loc în zona Sarmizegetusa Ulpia Traiana. “Elicopterul domnului Romeo Dunca (președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, n. red.) a venit pentru a face un plan de ansamblu pentru toată zona.

După atâta zarvă, proaspătul ,,proprietar” peste traseul Via Transilvanica a deschis larg porțile și a promis că nu le mai închide niciodată. De fapt, le-a scos cu totul. Sperăm din toată inima să își păstreze gândul cel bun până când partenerii noștri de la Regionala CFR Timișoara vor clarifica situația”.

Apel la voluntari pentru amenajarea traseului

“S-a comandat piatra pentru terasament și ceilalți doi colegi ai noștri, Neluțu și Damaschin, sunt porniți de la Tășuleasa Social cu tehnica din dotare, pentru a redeschide cât mai curând traseul. Într-adevăr se întâmplă minuni.

Avem un traseu nou-nouț și pe raza comunei Zăvoi, unde a început și construcția podețelor. Vă rugăm să ne ajutați să punem cât mai repede 2.500 de tone de piatră măruntă pe fostul terasament. Este nevoie de mulți voluntari.

Pe urmă, să nu lipsească din programul dvs. de vacanță cu bicicleta sau pe jos o vizită la una dintre cele mai spectaculoase zone prin care trece Via Transilvanica, Ținutul Hațeg și Ținutul Gugulanilor, care sunt despărțite de Poarta de Fier a Transilvaniei, legate acum din nou de cărarea noastră. Așa se păstrează cel mai bine un traseu, dacă este folosit”, au îndemnat reprezentanții Asociației Tășuleasa Social (ATS).

Via Transilvanica, o inițiativă a ATS, reprezintă un traseu de 1.400 km prin 400 de localități și 10 județe (Suceava, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Brașov, Sibiu, Alba, Hunedoara, Caraș-Severin, Mehedinți), împărțit în șapte ținuturi cultural-istorice. Amenajarea sa a durat patru ani și jumătate, cu o investiție de 1,6 milioane de euro și sprijinul a 8.000 de voluntari.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Avem desemnat câștigătorul licitație pentru primul tronson al TRF, nu avem contestații depuse, vom putea semna contractul de proiectare și execuție în perioada următoare.

Viarom începe Centura Metropolitană a Clujului

Articolul următor
Extinderea și reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare menajeră sunt efectuare de asocierea dintre companiile Hidroconstrucția București (lider) – TCI Contractor General Cluj-Napoca (asociat).

Hidroconstrucția și TCI extind sistemul de apă-canal din Câmpia Turzii

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share