Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Hidroconstrucția și TCI extind sistemul de apă-canal din Câmpia Turzii

Extinderea și reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare menajeră sunt efectuare de asocierea dintre companiile Hidroconstrucția București (lider) – TCI Contractor General Cluj-Napoca (asociat).
Constructorii din Cluj și București au ajuns la faza finală a lucrărilor | Foto: CAA

Cele două companii au ajuns cu lucrările la contractul de 18 milioane de euro la un stadiu de 72%.

Extinderea și reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare menajeră sunt efectuare de asocierea dintre companiile Hidroconstrucția București (lider) – TCI Contractor General Cluj-Napoca (asociat).

“Contractul include lucrările de construcție, furnizarea și montajul utilajelor și echipamentelor tehnologice, testarea și punerea în funcțiune, remedierea eventualelor defecte apărute în perioada de garanție.

Durata de execuție a lucrărilor și punere în funcțiune a instalațiilor este de 55 de luni, iar perioada de garanție, de 36 luni. Lucrările din cadrul contractului au depășit pragul de 72%. Valoarea totală a contractului este de 77 de milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată.

Prin investițiile derulate în cadrul acestui proiect se urmărește continuarea strategiei de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiunea Turda – Câmpia Turzii, pentru o creștere considerabilă a calității serviciilor oferite Compania de Apă Arieș (CAA) întregii populații deservite”, susțin reprezentanții beneficiarului.

Proiect de 143 de milioane de euro

Lucrările desfășurate în cadrul contractului se referă la extinderea cu 5,4 km a conductelor de alimentare cu apă și reabilitarea a 23 km, la care se adaugă o stație de pompare a apei potabile. Acestea mai include extinderea cu 4,2 km a conductelor de canalizare și reabilitarea a 11 km, patru stații de pompare a apelor uzate menajere și o conductă de refulare a apei uzate menajere de 834 m.

Contractul face parte din proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din regiune, cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020. Valoarea proiectului se ridică la 717 milioane de lei, din care cofinanțarea din Fondul de Coeziune de 511 milioane, contribuția de la bugetul de stat de 78 de milioane, contribuția proprie a beneficiarului, 12 milioane.

Termenul de implementare a proiectului este până în decembrie 2023. Obiectivul general îl reprezintă îmbunătățirea infrastructurii de apă și canalizare în localitățile din regiunea în vederea îndeplinirii obligațiilor stabilite prin tratatul de aderare și directivele europene relevante. Proiectului cuprinde 12 contracte de lucrări, cu investiții pe teritoriul a două municipii și 11 comune.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Lucrările de pe Via Transilvanica au loc în zona Sarmizegetusa Ulpia Traiana.

Liber în Ținuturile Hațeg și Gugulanilor pe Via Transilvanica

Articolul următor
Municipalitatea clujeană a informat că a fost redat, după modernizarea, spațiul public de pe platoul din fața Sălii Sporturilor Horia Demian, debutul fiind realizat de festivalul de activități sportive Urban Playfield.

Nord Conforest a finalizat platoul Sălii Sporturilor din Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share