Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Nord Conforest a finalizat platoul Sălii Sporturilor din Cluj

Municipalitatea clujeană a informat că a fost redat, după modernizarea, spațiul public de pe platoul din fața Sălii Sporturilor Horia Demian, debutul fiind realizat de festivalul de activități sportive Urban Playfield.
Platoul din fața sălii este dat în folosință, malurile Someșului mai așteaptă | Foto: PCN, Sports Festival

Societatea deținută de frații Ioan și Dorin Așchilean termină lucrarea de pe malul râului Someș.

Municipalitatea clujeană a informat că a fost redat, după modernizare, spațiul public de pe platoul din fața Sălii Sporturilor Horia Demian, debutul fiind marcat cu festivalul de activități sportive Urban Playfield.

Acesta este un concept Sports Festival care descoperă potențialul de joacă al unor locuri din Cluj-Napoca și invită comunitatea la mișcare. În cadrul Urban Playfield sunt amenajate 12 zone pentru practicarea sporturilor.

În urma proiectului de renovare a platoului au fost create o suprafață pietonală de 8.000 mp, 318 m de piste de biciclete. Spațiul dedicat zonelor verzi a fost dublat. Urban Playfield este realizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca (PCN – CLCN).

Municipalitatea clujeană a informat că a fost redat, după modernizarea, spațiul public de pe platoul din fața Sălii Sporturilor Horia Demian, debutul fiind realizat de festivalul de activități sportive Urban Playfield.

Zonă încă în șantier

Nord Conforest a început lucrările de modernizare a platoului în primăvara anului trecut. Societatea s-a asociat în proiect cu Costin și Vlad Birou de Proiectare. Valoarea contractului pe fonduri UE se ridică la 15,4 milioane de lei. Numărul de parcări de la Sala Horia Demian a fost redus substanțial în urma lucrărilor, de la 320 la numai 41 (dintre care 10 destinate autocarelor).

Pe de altă parte, perimetrul Sălii Sporturilor se află încă în șantier de la sediul Hidroelectrica, din cartierul Grigorescu, până la Camera de Comerț și Industrie Cluj (podul de pe str. Horea), deoarece lucrările de revitalizare a malurilor Someșului încă nu sunt finalizate de asocierea condusă de ACI Cluj.

De asemenea, Sala Horia Demian nu este modernizată, fiind în discuție preluarea acesteia de către autoritățile clujene de la Agenția Națională pentru Sport (ministerul fiind desființat între timp), iar Bazinul UTCN are nevoie, la rândul său, de reabilitare.

Municipalitatea clujeană a informat că a fost redat, după modernizarea, spațiul public de pe platoul din fața Sălii Sporturilor Horia Demia, debutul fiind realizat de festivalul de activități sportive Urban Playfield.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Extinderea și reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare menajeră sunt efectuare de asocierea dintre companiile Hidroconstrucția București (lider) – TCI Contractor General Cluj-Napoca (asociat).

Hidroconstrucția și TCI extind sistemul de apă-canal din Câmpia Turzii

Articolul următor
Atingem borna de 1.000 km cu un minunat muzeu: cei 13 km din Autostrada Transilvania dintre Nușfalău și Suplacu de Barcău sunt aproape gata. 

Autostrada inutilă a Sălajului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share