Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clujul a asigurat vama primului zbor comercial de pe Aeroportul Remetea

Un Embraer EMB-120 Brasilia a fost primul avion comercial care a aterizat pe Aeroportul Remetea, nou construit în județul Harghita.
Aeroportul din Harghita este conceput pentru un trafic anual de 15.000 de oameni | Foto: Cătălin Marian

Formalitățile vamale ale cursei de la Budapesta spre Harghita au fost realizate pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC).

Un Embraer EMB-120 Brasilia a fost primul avion comercial care a aterizat pe Aeroportul Remetea, nou construit în județul Harghita, conform Boarding Pass. Compania maghiară Aeroexpress Regional l-a operat. Din cauza faptului că pe acest nou aeroport nu există punct de trecere a frontierei, zborul a fost operat cu oprire pe AIAIC.

Cursa a fost așteptată de omul de afaceri Attila Balazs, care deține aeroportul, grupul Bayer Construct și o echipă de hochei, oficiali din regiune. Aeroexpress Regional ar urma să opereze, de anul viitor, zboruri regulate între Remetea și Budapesta, mai ales pentru muncitorii companiilor lui Balazs, dar și pentru orice alt client.

Aeroportul din Remetea nu este finalizat, deși există pistă de 1.500 m și platforma de staționare a avioanelor. Urmează să fie construite hangare și un terminal pentru pasageri, cu estimare de trafic anual de 15.000 de pasageri. La Remetea a mai decolat un avion privat Embraer Phenom 100 din flota JetStream (Ungaria).

Aeronava Embraer avea 30 de oameni la bord, conform Portfolio.hu. Pasagerii au ajuns în Harghita la o oră și jumătate de la plecare. Deocamdată avionul va trebui să facă escale la Cluj-Napoca, Arad, Târgu Mureș pentru controlul de frontieră.
Zborurile medicale necesare în situații extreme vor putea fi operate de pe acest aeroport. Balazs este unul dintre oamenii bogați ai Ungariei, cu o avere estimată la 80 milioane euro. El s-a născut la Remetea, iar 80% din forța de muncă din companiile sale este atrasă din regiune.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

S-a inaugurat Spitalul de Psihiatrie de la Căpâlnaș

Articolul următor
Rectorul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) va fi desemnat pe baza alegerilor generale, prin vot universal, potrivit deciziei luate de comunitatea academică a instituției în cadrul referendumului.

Rectorul Universității de Științe Agricole, desemnat prin vot universal

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share