Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Rectorul Universității de Științe Agricole, desemnat prin vot universal

Rectorul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) va fi desemnat pe baza alegerilor generale, prin vot universal, potrivit deciziei luate de comunitatea academică a instituției în cadrul referendumului.

Un referendum privind modalitatea de alegere a viitorului rector a avut loc la Cluj-Napoca.

Rectorul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) va fi desemnat pe baza alegerilor generale, prin vot universal, potrivit deciziei luate de comunitatea academică a instituției în cadrul referendumului.

În favoarea acestei decizii au optat 91% dintre participanții la referendumul universitar, care au ales pentru votul universal, direct, secret și egal, organizat în cadrul USAMV. Prezența la vot în cadrul referendumului a fost de 71%.

La referendum au avut drept de vot cadrele didactice și de cercetare titulare, respectiv reprezentanții studenților din Senatul universitar și din consiliile facultăților, în total 369 electori. La urne s-au prezentat 265 alegători. 262 de voturi au fost valide, iar trei buletine au fost anulate.

Pentru alegerea rectorului prin votul universal, direct și secret al tuturor cadrelor didactice și de cercetare titulare din cadrul universității, precum și al studenților din Senatul Universitar și consiliile facultăților au optat 239 de alegători.

Referendumul pentru alegerea modalității de desemnare a rectorului pentru un nou nou mandat a avut loc în 7 iulie, iar rezultatele au fost validate în ședința Senatului USAMV din 21 iulie.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Un Embraer EMB-120 Brasilia a fost primul avion comercial care a aterizat pe Aeroportul Remetea, nou construit în județul Harghita.

Clujul a asigurat vama primului zbor comercial de pe Aeroportul Remetea

Articolul următor
Echipele noastre lucrează la reabilitarea și modernizarea clădirii istorice denumite Farmacia B, aparținând Universității de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu Cluj (UMFIH), care va fi transformată în CCDM.

Cum va arăta Centrul de Cercetare privind Dezvoltarea Medicamentului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Conferințele Dilema la Oradea

Seria va conține patru conferințe, o conferință-spectacol și dialoguri publice. Joi seara, de la ora 19.00, la Sinagoga…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share