Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

EU GREEN – Profesori ai Universității din Oradea, la „Săptămâna cercetătorilor” în Angers, Franța

Un grup de cinci cadre universitare orădene au participat, între 26 și 29 iulie 2023, la evenimentele prilejuite de „Săptămâna cercetătorilor”, la Universitatea din Angers.

La evenimentul științific, parte a proiectului EU GREEN, au fost prezenți: prof. univ. dr. Vesselenyi Tiberiu – Joint Research Comission, conf. univ. dr. Ioan Marius Drugaș, dr. Dan Noje – Birou Proiecte Programe CDI, cercetător dr. Tomina Gabriela Săveanu, as. univ. dr. Luminița Fritea.

„La întâlnirile care s-au desfășurat în universitatea franceză s-a prezentat stadiul de realizare al activităților de cercetare la nivelul partenerilor și strategia de cercetare. S-a lucrat, în ateliere și ședințe de lucru, pe echipe. Membrii delegației Universității din Oradea au fost implicați în întâlnirile de lucru din domeniile: Sănătate și bunăstare, Inginerie și tehnologie, pentru dezvoltare sustenabilă și Științele educației, pentru dezvoltare sustenabilă”, spune prof. univ. dr. Sanda Filip, prorector al Universității din Oradea, coordonator al pachetului de lucru dedicat cercetării (WP3) din programul EU GREEN.

Ateliere de lucru

De asemenea, universitarii orădeni au participat la ateliere de lucru pentru finanțările europene dedicate cercetării de excelență precum: apeluri pentru acțiuni „Marie-Slodowska Curie”; Construirea unei rețele de doctorat și/sau găzduirea unui bursier post-doctorat din universitățile partenere EU GREEN și/sau schimburi de personal, Programul Interreg; descriere și exemple de proiecte finanțate în cadrul universităților noastre, Prezentarea generală a programului european de cercetare „Orizont Europa”, cu prezentarea proiectelor de succes ale partenerilor, Apelul de propunere pentru Parteneriatul de cooperare de la Erasmus+ și Erasmus Mundus – Cum pot ajuta aceste proiecte colaborarea în cercetare?, Rolul pachetelor de lucru EU GREEN dedicate cercetării în proiectarea programelor de studii și implementarea educației/învățării bazate pe cercetare: așteptări, posibilități, șanse, „Blended Intensive Programs” – Cum pot dezvolta un BIP în clusterul meu?; Pachetul de comunicare – Cum implic parteneri externi în proiectele mele de cercetare, în cluster/colaborare?; Competențe transversale: Formare doctorală pentru dezvoltarea abilităților de modelare și analiză pentru abordarea Țintelor de Dezvoltare Sustenabilă (SDG).

„În cadrul discuțiilor avute s-au stabilit și detalii cu privire la proiectele de cercetare ce urmează să fie elaborate în parteneriat în cadrul consorțiului EU GREEN”, a mai precizat prof. univ. dr. Sanda Filip.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Hidrocentrala Tarniţa-Lăpuștești mai aproape de realizare

Articolul următor
Monsson parc fotovoltaic județul Arad

Consiliul Judeţean Sibiu va acoperi consumul de energie al instituţiilor proprii şi al celor subordonate

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Ovi Pascu, omul care vorbește cu lemnul

Lemnul vorbește! Dar nu toată lumea îl aude și îl înțelege. Artistul orădean, Ovidiu Pascu, „Moșul” pentru prieteni,…
Investiții
Infrastructură
Turism
Citeste mai mult

Ovi Pascu, omul care vorbește cu lemnul

Lemnul vorbește! Dar nu toată lumea îl aude și îl înțelege. Artistul orădean, Ovidiu Pascu, „Moșul” pentru prieteni,…
Transilvania Trek Cluj (TTC) își extinde amprenta în România cu mai multe proiecte noi.
Citeste mai mult

Hiltonul din Apuseni prinde contur

Operatorul de hoteluri Transilvania Trek va demara prima fază a unității turistice din stațiunea Beliș-Fântânele. “Transilvania Trek Cluj…
Educație
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share