Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Consiliul Judeţean Sibiu va acoperi consumul de energie al instituţiilor proprii şi al celor subordonate

Consiliul Județean Sibiu intenţionează să asigure necesarul propriu de energie prin construirea unui parc fotovoltaic. Acesta va fi amplasat pe un teren deţinut de CJ Sibiu comuna Ațel, în suprafaţă de 70.255m.p. Documentaţia necesară aprobării a fost depusă la Agenția pentru Protecția Mediului.

Proiectul intitulat “Dezvoltarea unui parc fotovoltaic în comuna Ațel, județul Sibiu – comasare terenuri, extindere rețele edilitare și branșamente la utilități” este o iniţiativă ambiţioasă.

În memoriul înaintat de CJ Sibiu se menţionează următoarele:  „Prin implementarea proiectului se va valorifica potențialul solar al județului Sibiu, cu consecințe benefice asupra mediului, prin înlocuirea energiei electrice produse în instalații termoenergetice cu energie electrică produsă din surse regenerabile”, se arată în memoriul depus la APM Sibiu.

Parcul fotovoltaic va avea o capacitate de producție „care să satisfacă parțial sau integral consumul estimat de aproximativ 12.307,47 MWh aferent Consiliului Județean Sibiu și a instituțiilor subordonate”.

Instalațiile fotovoltaice vor asigura necesarul de energie electrică pentru sediul Consiliului Județean, dar şi pentru restul instituțiilor din subordine.  Producţia de energie verde va sigura  iluminatul din incinta unităților, consumul de energie electrică în școli, în spitale precum şi în centrele de îngrijire a vârstnicilor, conform Ora de Sibiu.

În cadrul acestui proiect se vor monta 6.154 de panouri fotovoltaice, cu o putere maximă de 650 W, de tip mono-cristaline, cu o durată de viață utilă estimată de 25 de ani. 

Perioada de implementare propusă este de 24 de luni. 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

EU GREEN – Profesori ai Universității din Oradea, la „Săptămâna cercetătorilor” în Angers, Franța

Articolul următor

Se montează grinzile la pasajul suprateran a drumului ce leagă Calea Sântandrei de A3

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share