Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Oradea și-a propus să caseze 5.000 de autoturisme prin Programul „Rabla Local”

Cars with their wheels removed are stacked in piles of 3 cars with paths between them in a breakers scrap yard

Începând de luni, 31 iulie, timp de o lună, persoanele fizice se pot înscrie în cadrul Programului privind casarea autovehiculelor uzate – „Rabla Local”.

Orădenii vor putea beneficia și ei de acest program național, deoarece Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a aprobat participarea Primăriei Oradea în noul program.

Cum se face înscrierea

Înscrierea persoanelor fizice în cadrul programului se realizează prin intermediul aplicației informatice pusă la dispoziție de către AFM, până pe 31 august 2023, ora 16:30 sau până la epuizarea bugetului alocat fiecărei unități administrativ-teritoriale (UAT).

Prin acest program se vor putea casa mașini mai vechi de 15 ani, fără obligația de a cumpăra una nouă, primindu-se pentru casare suma de 3.000 lei. Această sumă este compusă din finanțarea AFM de 2.400 lei și finanțarea de 600 lei susținută de la bugetul local.

AFM a aprobat pentru municipiul Oradea o finanțare în valoare de 12.000.000 lei, echivalentul a 5.000 de autoturisme uzate, care îndeplinesc condițiile de casare.

Solicitanții programului trebuie să se înscrie în platforma AFM, pe pagina de internet www.afm.ro la secțiunea „Programe de finanțare”, iar documentele justificative vor fi prezentate Primăriei Oradea, ulterior înscrierii.

Este important de reținut faptul că cetățenii pot face predarea autovehiculului numai după semnarea contractului de finanțare cu Primăria Oradea.

După lansarea platformei și înscrierea persoanelor fizice în program, lista cu persoanele înscrise se va trimite fiecărei primării. Cetățenii vor prezenta Primăriei documentele justificative de eligibilitate și se va încheia contractul de finanțare dintre primărie și cetățean. Urmează predarea autoturismului la un centru de preluare, după care se radiază autoturismul din circulație.

Având în vedere faptul că în municipiul Oradea momentan sunt înscrise peste 110.000 de mașini, pentru administrația locală este foarte important să reducă poluarea din oraș și un număr cât mai mare de orădeni să beneficieze de acest program.

 

 

 

 

 

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Petiţie pentru un pod peste Dunăre care va lega comuna cărăşană Coronini de oraşul sârb Golubac

Articolul următor

18GYM Fitness & Beauty România - brand național - deschide a 25-a sală de fitness în țară!

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share