Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Apare un nou parc de agrement în Apuseni: Muntele Basmelor

Muntele Basmelor, parc de amuzament special conceput pentru copii, la Buscat Resort, în județul Cluj, va fi inaugurat sâmbătă.

Balauri, dragoni, unicori, prințese și alte personaje de basm îi așteaptă pe copii în Munții Apuseni.

Muntele Basmelor, parc de amuzament special conceput pentru copii, la Buscat Resort, în județul Cluj, va fi inaugurat sâmbătă. Parcul a fost amenajat în vecinătatea domeniului schiabil Buscat, în Munții Apuseni, la 1.600 m altitudine, pe 200.000 mp. Copiii vor fi întâmpinați de personaje de basm, precum balauri, dragoni, giganți, unicorni.

”În cadrul acestui parc, cei mici vor putea explora și învăța prin joacă, având parte de provocări diverse, trasee de cățărare, ateliere interactive și jocuri captivante. Este un proiect amplu pe care ne-am dorit foarte mult să îl dezvoltăm pentru a aduce bucurie în natură și pe timpul verii”, a declarat Iancu Șerbănescu, administratorul Buscat Resort.

Muntele Basmelor, parc de amuzament special conceput pentru copii, la Buscat Resort, în județul Cluj, va fi inaugurat sâmbătă.

Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest a organizat astăzi, 10 August 2023, la Cluj-Napoca, un eveniment de promovare a proiectului NOTRE (Novel Methods Improving Production Innovation Potential with examples of senior care-related solutions). Acest proiect își propune să îmbunătățească politicile care sprijină inovarea și digitalizarea în companii și infrastructuri de sănătate care dezvoltă și oferă produse și servicii medicale destinate persoanelor în vârstă.

Proiectul este finanțat prin programul de cooperare interregională Interreg Europe 2021-2027, componenta „Îmbunătățirea politicilor pentru creșterea competitivității IMM-urilor” și se implementează în perioada 1 martie 2023 – 31 mai 2027 în cadrul unui parteneriat alcătuit din 9 organizații, inclusiv organizații care asigură reprezentare și servicii pentru IMM-uri, consilii regionale, agenții de dezvoltare sau universități.

Membrii parteneriatului sunt: Pannon Business Network Association, Ungaria, în calitate de coordonator; Cabinetul Primului-ministru al Guvernului Ungariei; Universitatea de Științe Aplicate Seinäjoki, Finlanda; Eurasanté (Accelerator pentru Inovare în Sănătate), Franța; Consiliul Regional Hauts-de-France, Franța; Agenția de Dezvoltare Socio-Economică din San Sebastian, Spania;  Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest, România; CNA Emilia-Romagna, Italia; ECHAlliance (European Connected Health Alliance), Irlanda.

Ideea și abordarea proiectului s-au dezvoltat pornind de la două mari tipuri de provocări identificate la nivelul regiunilor:

  • provocările demografice actuale determintate de tendința de creștere a ponderii persoanelor vârstnice din totalul populației, respectiv costurile aferente asociate pentru cheltuieli publice cu sistemul de sănătate sau cheltuielile private pentru servicii medicale în contextul îmbătrânirii populației;

 

  • provocările IMM-urilor care dezvoltă produse și servicii inovative menite să asigure persoanelor vârstnice o îmbătrânire activă, în condiții bune de sănătate. În cazul acestor servicii antreprenorii întâmpină dificultăți cu privire la poziționarea pe piață și profitabilitatea produselor, întâmpină limitări legale și etice, nu au la dispoziție soluții de finanțare și nu au la dispoziție o platformă care să le asigure conectarea cu părțile interesate pentru dezvoltarea de produse și servicii inovative.

Pentru a maximiza beneficiile transferului de expertiză, dincolo de consorțiul proiectului, la nivelul Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest s-a constituit un Comitet Regional de Reprezentanți, ca structură informală, bazată pe colaborare instituțională. Această structură este deschisă tuturor celor care sunt interesați să se implice și să se alăture proiectului pe perioada de desfășurare a acestuia.

Evenimentul a avut loc în cadrul întâlnirii Acceleratorului LevelUP Health & Life Sciences, inițiativă care reunește start-up-uri din sănătate și științele vieții. https://www.inno.ro/level-up-accelerator

Au participat fondatorii și membrii echipelor celor 13 start-upuri participante la accelerator, experți implicați în program, alți reprezentanți ai mediului de business și health.

Personaje 3D supradimensionate

Parcul dispune de ateliere interactive, căsuțe în copaci, tobogane și trasee montane de 2 km, proiectate pentru a stimula creativitatea și dezvoltarea abilităților copiilor cu vârste cuprinse între 4 și 12 ani. Întreg traseul este presărat cu 25 de personaje 3D supradimensionate, create în România, de până la 7 m înălțime.

Aceste personaje sunt prezentate într-un mod interactiv, cu accent pe descoperire și aventură. Durata de parcurgere a traseului variază între 2 și 4 ore, în funcție de abilitățile și condiția fizică a fiecărui participant. Muntele Basmelor va fi deschis anul acesta până în octombrie.

Parcul se alătură altor destinații similare din țară, cum ar fi cele din Râșnov, Stâna de Vale și Hațeg, însă aduce o atmosferă unică, concentrată pe basme și aventuri fantastice. Buscat Resort este un complex turistic situat în apropiere de Cluj-Napoca. Acesta oferă activități recreative și sportive atât în sezonul de iarnă, cât și în cel de vară, incluzând schi, snowboard, ciclism, hiking.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
În urma unei sesizări din 9 august vizând peşti morţi care plutesc pe suprafața apei Lacului Gheorgheni 1 din Cluj-Napoca, reprezentanţii Sistemului de Gospodărire a Apelor Cluj din cadrul ABAST au investigat în teren fenomenul.

Catastrofă ecologică pe Lacul 1 Gheorgheni. Mii de pești morți

Articolul următor

Festivalul Seri de vară la muzeu îi aşteaptă pe timişoreni la Muzeul Apei între 18 și 20 august

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share